1 av 3
- Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Niklas Larsson / SCANPIX
Plura Jonsson gick från att vara musiker till bloggare.
3 av 3
Plura Jonsson gick från att vara musiker till bloggare. - Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Plura får fängelse för kokain

Hovrätten avslår Eldkvarn-sångarens överklagan.


Vi har också dömts för narkotikabrott

Micke Persbrandt
Polisen plockar in skådespelaren Micke Persbrandt två gånger inom loppet av några månader – bägge gångerna gör han sig skyldig till narkotikabrott. Dramatens enfant terrible Persbrandt levererar årets mest minnesvärda citat när han i förhör med polis deklarerar att han "älskar kola och rånare, det bara är så".

Ola Lindholm
Programledaren, barnfavoriten och Kamratpostens chefredaktör Ola Lindholm skapar rubriker när han tvingas avge urinprov i samband med en fotbollsmatch på Råsunda. Urinprovet visar spår av kokain. SVT sparkar Ola Lindholm. Sex personer säger upp sina prenumerationer på Kamratposten. Ola tar en timeout från chefredaktörtjänsten.

Sanna Bråding

Sanna Bråding åtalas för att ha köpt 20 gram kokain. Hon döms till 3 månaders fängelse samt skyddstillsyn.

Jay Smith
Idol-vinnaren Jay Smith har åkt dit för narkotikabrott två gånger under år 2010. Dels i maj, men också i november.

Andreas Kleerup
Artisten Andreas Kleerup tvingades lämna urinprov på Grammisgalan visade att han hade kokain i kroppen. Han dömdes till böter på 9 500 kronor.

I mars 2010 greps Eldkvarns sångare Plura Jonsson, 60, av fyra civilklädda poliser, utanför restaurang Kometen vid Avenyn i Göteborg.
I sin byxficka hade Plura Jonsson flera gram kokain, som han hade köpt av en man på gatan.
För polisen erkände Plura Jonsson direkt att han köpt kokain. I fickan hade han 3,36 gram fördelat i fyra olika kuvert. Tidigare under kvällen hade han även gett bort 1 gram kokain till en vän.
Plura har i en intervju med Expressen hävdat att det hela var "en fyllegrej".

I september 2010 dömdes Plura till tre månader bakom lås och bom. I november beslöt sig Plura för att överklaga domen, och yrkade på samhällstjänst. Men förgäves. Nu har Plura fått sitt straff. Under tisdagen dömde Svea hovrätt Eldkvarns sångare Plura Jonsson till tre månader i fängelse.

Plura, som även gjort succé med matlagningsprogrammet Pluras kök, anser att hans straff är på tok för hårt.

– Sverige är lite Iran när det kommer till knark. Hade det här hänt i England vore det ingenting. Men varje land har sina tabun. I England är otrohet och sex den stora grejen. Så jag har kommit fram till att jag borde ha varit otrogen i stället. Jag ska vara det nästa gång jag kommer till Göteborg. Jag tycker att mitt straff är för hårt, sade Plura i en intervju av journalisten Tomas Andersson Wij till tidningen Café tidigare i år.


VIDEO: Filip och Fredrik intervjuar Plura efter rättegången i Breaking News

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!