1 av 3
2 av 3
- Foto: Lars Pehrson / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Yvonne Åsell / SvD / SCANPIX

AnaGina mordhotas: Jag är inte rädd

Den populära programledaren Gina Dirawi, 20, har mottagit mordhot.


Skydd för hotade - så arbetar Polisen

Polisen har ansvar för att skydda människor som blir hotade, och deras arbete är anpassat för att vi ska kunna hjälpa människor med olika behov av skydd.

Skydd för hotade:

Den lokala polisen kan erbjuda åtgärder för de flesta som behöver skydd. Det kallas lokalt personsäkerhetsarbete. På många polismyndigheter finns bland annat brottsoffersamordnare som arbetar med stöd och skydd för brottsoffer.

Polisen bedömer hur stort behovet av skydd är och vilken skyddsåtgärd som ska användas i det enskilda fallet. Några exempel på vad Polisen kan erbjuda är rådgivning, bevakning och olika tekniska hjälpmedel.

Polisen samarbetar med andra myndigheter och organisationer, som Skatteverket och socialtjänsten, till exempel när det gäller skyddat boende.

Källa: Polisen.se

Programledaren Gina Dirawi, 20, är i höst aktuell med programmet The fabulous life of Ana Gina. I den nya talkshowen träffar Ana Gina kändisar som Johannes Brost, Wiz Kahlifa, James Blunt och Blondinbella.

Gina, som tidigare hade web-tv programmet The AnaGina Show, har gjort sin råa intervjustil till sitt signum – något som sticker i ögonen på många.

Gina Dirawi, har precis som chefredaktören Margret Atladottir, entrerenören Isabella "Blondinbella" Löwengrip och bloggerskan Tyra Sjöstedt, fått mottaga otäcka mordhot.

– Jag får mordhot och kallas slampa och hora. Men det är som det är. Jag är inte rädd. Dör man så dör man, säger Gina till tidningen Aftonbladet.

Blondinbella knäcktes av hoten

Det var bara för några veckor sedan som Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 20, fick ett minst sagt obehagligt hotbrev till sin privata adress. Där beskrevs i detalj hur hon skulle våldtas och styckas.

– Jag är livrädd hela tiden. När jag kommer in i mitt trapphus varje dag är jag rädd, sade Isabella Löwengrip till Nyheter24 då.

För två dagar sedan blev Isabella tvungen att uppsöka sjukhusvård. Hoten hade tärt på krafterna.

– Jag blev dålig och fick åka in till sjukhus och ta några prover. I helhet så handlar det om att jag har sovit dåligt väldigt länge på grund av rädslan efter de hot jag har fått utstå den senaste perioden. Att inte sova på ett bra tag på grund av att man är rädd, är otroligt stressande för kropp och psyke, skrev Isabella i sin blogg.

"Ta er en rejäl funderare"

Många framstående medieprofiler får dagligen motta hot. Näthatet har exploderat, men polisen är i stort sett handlingsförlamad.

Enligt Kjell Lindgren, presstalesman för polismyndigheten i Stockholms län, bör man tänka på hur man exponerar sig i sociala medier. Att inte fundera innan man publicerar en text kan ge allvarliga konsekvenser.

– De borde ta sig en rejäl funderare innan de exponerar sig som de gör på Internet, sade Kjell Lindgren till Nyheter24 i augusti 2011.

"Jobba med oss istället"
Polisens uttalande fick chefredaktören Margret Atladottir att reagera.

– Snälla polisen, jobba MED oss istället för att be oss ta en funderare. För jag funderar och funderar. Och kan inte komma fram till något annat än att allt som har hänt mig beror på vilket kön jag har, skriver Atladottir i sin blogg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

2 timmar sedan

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Robinson 2024: Zayera berättar sanningen om sitt hår

igår 18:52
Zayera Khan är en av Robinson 2024:s färgstarkaste profiler. Och det finns en rad saker som tittarna är nyfikna på när det kommer till henne, bland annat hennes hår.