1 av 3
- Foto: All over press
2 av 3
- Foto: All over press
3 av 3
- Foto: All over press

LYSSNA: Michael Jackson drogad - veckor före sin död

Rättegången mot Michael Jacksons läkare inleddes hårt när familjen tvingades titta på Michaels bleka, döda kropp i går. Rätten fick även höra ett ljudklipp med en tungt drogpåverkad Jackson inspelat före ikonen dog av en överdos.


Mer om rättegången.

Michael Jackson dog den 25 juni 2009 efter en för hög dos av sömnmedlet Propofol. Något rätten ansåg att Murray var ansvarig för. Försvaret hävdade dock att Jackson själv hade tagit den höga dosen av preparatet.

LOS ANGELES: Rättegången mot Michael Jacksons 58-åriga läkare Dr. Conrad Murray inleddes i Los Angeles i går efter en tids förseningar. Distriktsåklagare David Walgreen började med att berättade för juryn hur beroende Jackson varit av sin läkare.

– Michael Jackson la bokstavligen talat sitt liv i händerna på Conrad Murray. Och den felplacerade tilliten kostade Michael Jackson hans liv.

Överdos

För att bevisa att Murray är ansvarig för ikonens död visade han sedan bilder på Michaels döda kropp och tog upp obduktionsrapporten. Den visar att att Michael dog av en överdos av det medicinska preparatet Propofol som används som start av narkos och är mycket lugnande.

Det spelades även upp en ljudupptagning från en telefon som visar att Jackson varit märkbart drogad av medicin och dålig över två veckor före sin död. Trots det beställde läkaren mer Propofol.

Murrays advokat förväntas senare under rättegången hävda att det var Michael själv som tog den dödliga dosen av preparatet.

Hör ljudklippet då Michael talar påverkad. Varning för känsliga.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!