1 av 4
- Foto: All over press
2 av 4
- Foto: All over press
3 av 4
- Foto: All over press
4 av 4
- Foto: All over press

Jacksons sovrum - ett apotek

Nya bilder avslöjar Michael Jacksons beroende av narkotika. Ett ljudklipp påvisar även hur dåligt stjärnan mådde, redan sex veckor innan sin plötsliga död.


Mer om rättegången

Michael Jackson dog den 25 juni 2009.

Murray riskerar 4 års fängelse för vållande till annans död.

LOS ANGELES: Att Michael Jackson hade problem med receptbelagd medicin är inte längre en hemlighet. Ett beroende som kan bevisas med de nya bilderna från stjärnans sovrum och som det såg ut den dagen han dog.

När utredaren Elisa Fleak inspekterade Michaels sovrum efter hans död fann hon ofantliga mängder av receptbelagda tabletter vid sidan om sängen uppger TMZ. Däribland lugnande och ångestdämpande Lorazepam, Temazepam och Diazepam men även en väska med Propofol, ett preparat som senare tog stjärnans liv.

"Jag har ont"

Bara sex veckor före sin död hade Michael uttryckt sin smärta, ett samtal som läkaren spelat in. Det var mitt under förberedelserna inför flera konserter i London som man kan höra kungen av pop sluddra:

– Mina framträdanden kommer att hjälpa mina barn och det kommer alltid att vara min dröm. Jag älskar dem. Jag älskar dem för att jag själv inte hade någon barndom. Jag känner deras smärta. Jag kan ta hand om det, säger stjärnan och fortsätter sedan att mumla titlarna på några av hans egna låtar som "We Are the World", "Heal the World" och "The Lost Children" skriver People.

– Det är låtar jag skrivit för att jag haft ont. Du vet, jag har ont.

Samtalet avslutas sedan när Michael säger att han sover.

Anledningen till att bilderna och ljudklippet tagits upp är den rättegången mot stjärnans läkare Dr. Conrad Murray. Läkaren står anklagad för vållande till annans död. Murray menar att det var Michael själv som tog den dödliga dosen av preparatet som fick honom att somna in.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!