1 av 3
2 av 3
3 av 3

Jockiboi ska DNA-testas för dubbelmorden i Linköping

Bloggaren och teveprofilen Joakim "Jockiboi" Berg har enligt egen utsago kallats till polisen med anledning av dubbelmorden i Linköping år 2004.


Mer om Jockiboi

Joakim Berg, mer känd som "Jockiboi" är känd från Kungarna av Tylösand som sägs vara motsvarigheten till den amerikanska realityshowen Jersey Shore.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Berg hängt ut och sexhånat unga kvinnor på sin blogg. "Hon är slynig, Kåt och jävligt sexig. Fin kropp och en sjukt tight jävla fitta som smakar helt okej.", har han bland annat skrivit då han har recenserat en kvinna.

Läs mer om det här.

SVERIGE. På tisdagen ska teveprofilen Joakim "Jockiboi" Berg, 25, enligt egen utsago ha fått en kallelse till polisen per brev, med anledning av dubbelmorden i Linköping år 2004.

"Fick hem brev från polisen idag att dom vill föhöra mig och ha DNA prov ang dubbelmordet i linköping 2004 på en kvinna och en pojke. Känns ju så bra detta", skrev nöjesprofilen från Östergötland på sin Facebooksida. Han poängterade senare också att det inte rör sig om något skämt från hans sida.

Tips från vittnen

Polisen kan ej bekräfta att en specifik person fått en kallelse men enligt förundersökningsledaren Jan Staaf pratar man regelbundet med personer. Kallelsen kan bland annat bero på tips från vittnen.

– Det finns olika anledningar, det kan vara att vissa har sett killar på platsen, förklarar Jan Staaf.

Brevet fick Berg att reagera och Kungarna av Tylösand-profilen tog sedan till Facebook för att uttrycka sin ilska.

"Tydligen så tar dom in flera 100 varje år för DNA prov ang dubbelmordet, Men det är ändå sjukt jävla kränkande" skriver en upprörd Berg på sin wall.

Måste inte lämna DNA

Men att lämna DNA-prov är inte ett tvång, även om uppgifterna som Jockiboi skriver på sin Facebook skulle stämma.

– Det är helt frivilligt att lämna DNA-prov, vi förklarar att ärendet är viktigt och varför vi vill prata med personen. Om de väljer att lämna DNA-prov, lite saliv på en bommullspinne, jämförs det endast med DNA-spåret vi har från personen på mordplatsen, aldrig med något annat. Det förstörs sedan direkt efter jämförelse.

Enligt Joakim Berg ska det i brevet ha framgått att polisen fått in ett tips om honom och att han enligt vittnet skulle ha befunnit sig på brottsplatsen vid tidpunkten för de två brutala morden.

– Jag kan inte kommentera det specifika ärendet för det vet jag ingenting om, men vi brukar inte skriva varför, bara att vi vill ha en dialog, säger Staaf till Nyheter24 om de brev polisen skickar ut.

Inte misstänkt

Polisen har säkra DNA-spår sedan morden och har sedan det inträffade testat ett mycket stort antal personer med koppling till orten, platsen eller personer som varit i närheten, inte minst för att utesluta dem.

Jockiboi är inte på något vis misstänkt för morden på den 8-åriga pojke och den 56-åriga kvinnan som brutalt mördades i centrala Linköping för sju år sedan. Läs mer om morden på Wikipedia.

Nyheter24 har sökt Joakim Berg för en kommentar.

/
DNA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...