- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Advokaten till stjärnskådisens offer: "De mår jättedåligt"

De två unga kvinnor som utsattes för misshandel och olaga hot av en rikskänd skådespelare har nu träffat sin advokat, Carla Pantzar, för första gången. – De mår jättedåligt, berättar hon för Nyheter24.


Under förra veckan uppdagades det fall där en av Sveriges mest erkända skådespelare misstänks misshandlat och hotat två unga kvinnor i 20-årsåldern.

Förundersökningen pågår ännu, men advokaten till de båda kvinnorna, Carla Pantzar, har nu träffat sina klienter för första gången och kan vittna om deras tillstånd.

– De mår jättedåligt. De mår dåligt över hela situationen och är jätteledsna. De har blivit utsatta för brott. Mycket mer kan jag inte säga. Det är två ledsna tjejer, förklarar Pantzar för Nyheter24.

"Blir ständigt påminda"

Carla Pantzar berättar även om hur bevakningen kring fallet har varit mycket påfrestande för de unga kvinnorna.

– Det är tillräckligt jobbigt att bli utsatt för brott. Man försöker leva så normalt som möjligt, men det är givetvis jättesvårt när man ständigt blir påmind. Ni journalister är inte alltid så snälla, säger hon.

Väntar på förundersökningen

Innan mer information om fallet kan utgå måste förundersökningen bli klar.

– När förundersökningen är klar kommer åklagaren att ta ställning till om åtal ska väckas eller inte, förklarar Pantzar.

Tror du att ett åtal går att få till?

– Det kan jag inte uttala mig om. Vi ser hur det går.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!