...och, som tur är, även lax.
1 av 3
...och, som tur är, även lax. - Foto: Terje Bendiksby/Scanpix Norway
Barbie-dieten består av gelehallon...
2 av 3
Barbie-dieten består av gelehallon... - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Paulina Starborn är känd från SVT:s "Ung och bortskämd".
3 av 3
Paulina Starborn är känd från SVT:s "Ung och bortskämd". - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Hört talas om den nya Barbie-dieten?

En nya bloggtrend tycks vara på intåg - den så kallade Barbie-dieten, bestående av enbart rosa mat.


Toppmodellens diet

I brittiska Daily Telegraph avslöjar Victoria's Secret-modellen Adriana Lima, 30, hemligheterna bakom den välsvarvade kroppen som gjort henne till miljonär.

I nio dagar före den stora underklädesshowen tränar modellen två gånger per dag och äter endast en flytande diet bestående av proteinshakes med äggpulver, vitaminer och kosttillskott.

Därefter dricker Lima fyra liter vatten per dag och när det endast är tolv timmar kvar till showen fastar hon.

Läs mer om Limas bästa formtips här.

Paulina Starborn, känd från SVT:s "Ung och bortskämd", har under hösten använt sig av en så kallad Barbie-diet som hon lyckligt berättat om på sin blogg. Dieten, bestående av bland annat gelehallon, vitamindryck och rimmad lax, baseras på enbart rosa mat och ska enligt bloggerskan pågå i ett antal veckor.

Men riskerna med en sådan näringsfattig diet är stora, och en dietist som Nyheter24 har talat med går nu till hårt angrepp mot Paulinas farliga och osunda leverne, som inte lär ge någon positiv effekt.

– Det finns absolut ingen tokigare diet jag hört talas om än den här, förklarar dietisten, som önskar vara anonym.

"Förbättrar rosa muskler"

Tidigare har Paulina berättat i sin blogg om sin frukost bestående av gelehallon. Detta påstod hon skulle förbättra hennes rosa muskler och att dessa på så vis skulle byggas upp. Bloggerskan nämnde också att hon använde sig av dieten för att kunna bli piggare, gladare och mer koncentrerad.

– Jag tror inte på detta. Näring får man inte av gelehallon. Det ska vara vanlig hederlig mat som gäller.

Riskerna

Faran med en rosa kost är många, och bland annat kan man bli väldigt kraftlös, svag och matt. Men att Paulina väljer lax som proteinkälla är åtminstone någonting positivt, menar dietisten.

– So far, so good men det är tur att hon insåg att dieten bara skulle pågå i några veckor och inte längre i alla fall. På kort sikt blir det inga större konsekvenser, men det hade kunnat bli om dieten pågått längre.

 

Se Paulina i "Ung och bortskämd":

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

2 timmar sedan

"Songs of conquest" får släppdatum

3 timmar sedan
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

idag 14:42
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

idag 13:44
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.