Natalie Portman höjde förmodligen värdet betydligt på den här Oscarsklänningen som syddes redan på 50-talet. Men tycker du att den är värd över 300 000 kronor?
1 av 6
Natalie Portman höjde förmodligen värdet betydligt på den här Oscarsklänningen som syddes redan på 50-talet. Men tycker du att den är värd över 300 000 kronor? - Foto: Scanpix/AP Photo/Matt Sayles/Chris Carlson/Montage
Med blingbling-halsband framhävde stjärnan sin hals i  den axelbandslösa klänningen på årets Oscarsgala då hon delade ut pris.
2 av 6
Med blingbling-halsband framhävde stjärnan sin hals i den axelbandslösa klänningen på årets Oscarsgala då hon delade ut pris. - Foto: Scanpix/AP Photo/Chris Carlson
Visserligen klär allt en skönhet, men Portman fick inte särskilt mycket uppmärksamhet i media för den här klänningen. Förrän efteråt, då en samlare pungade ut den enorma summan 339 000 kronor för blåsan.
3 av 6
Visserligen klär allt en skönhet, men Portman fick inte särskilt mycket uppmärksamhet i media för den här klänningen. Förrän efteråt, då en samlare pungade ut den enorma summan 339 000 kronor för blåsan.
Förra året var det desto mer snack om Natalies kreation. En mörkt lila blåsa som satt perfekt över stjärnans gravidmage.
4 av 6
Förra året var det desto mer snack om Natalies kreation. En mörkt lila blåsa som satt perfekt över stjärnans gravidmage. - Foto: Scanpix/AP Photo/Matt Sayles
Vilken tyckte du var snyggast?
5 av 6
Vilken tyckte du var snyggast? - Foto: Scanpix/AP Photo/Matt Sayles
Enkel och vacker - men var den verkligen något speciell  utöver den fina historian och det faktum att det är en vintageklänning?
6 av 6
Enkel och vacker - men var den verkligen något speciell utöver den fina historian och det faktum att det är en vintageklänning? - Foto: Scanpix/AP Photo/Matt Sayles

Stjärnans Oscarsklänning säljs för 339 000 kronor

Natalie Portmans vintagedress blev en dyr historia.


HOLLYWOOD. Klänningen som Natalie Portman, 30, bar på årets Oscarsgala fick knappast samma uppmärkamhet som fjolårets blåsa. Ändå såldes nyligen den prickiga kreationen för flera hundra tusen kronor.

Den hyllade skådespelerskan lånade vintage-klänningen, från år 1954, av Christian Dior till den storslagna galan. När hon sedan lämnat tillbaka den blodröda blåsan köptes den av en brittisk samlare.

Vilken klänning tyckte du Portman passade bäst i - 2011:s lila draperade eller årets axelbandslösa prickiga?

Bläddra vidare i bildspelet och avgör själv.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!