Stephen King ser slutet

Efter 25 år publiceras efterlängtade Under the dome.


Eposet "Under the dome" blev klart. Men det var först efter 25 år. Skräckförfattaren Stephen King har nu färdigställt den maffiga tusensidiga romanen. Det var i början av 80-talet, som bokidén kom till honom och han satte igång med arbetet. Den har dock fått stå avsides under arbetet med andra mästerverk.

– Men projektet var alldeles för stort, så jag lät det rinna ut i sanden. Men idén var fantastisk och försvann aldrig ur mitt medvetande, säger Stephen King till The Guardian.

Totalt landade boken på 1 120 sidor. Det är i klass med Härskarringen av JRR Tolkien och Jonathan Strange & Mr Norrell av Susanna Clarke. King jämför boken med Pestens tid, som kom ut 1978. Handlingen utspelar sig i en mindre ort i delstaten Maine, som till slut isoleras av en osynlig kupol i skyn.

– Plan kraschar in i den, en trädgårdsmästare skadar sin hand, människor skiljs från sina familjer på grund av kupolen. Ingen kan ana vad barriären innebär, var den kommer från och när - om - den kommer att försvinna, säger King till The Guardian.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!