Janni och Jon Olsson Delér har flyttat till Cypern, vilket väckt starka reaktioner.
Janni och Jon Olsson Delér har flyttat till Cypern, vilket väckt starka reaktioner. - Foto: Instagram/jannid

Jannis svar efter följarnas ilska: "Behöver inte vara kriminell"

Flera upprörda följare har anklagat influensern Janni Olsson Delér och Youtubern Jon Olsson Delér för skatteflykt efter deras plötsliga flytt till Cypern. Nu svarar Janni på kritiken.


Influensern Janni Olsson Delér, 31, och Youtube-profilen Jon Olsson Delér, 39, har tagit familjens pick och pack och flyttat till Cypern. 

Men när paret visade upp sitt nya hem var många av följarna allt annat än imponerade – och krävde ärlighet om varför de faktiskt flyttat, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

Jon och Janni anklagades för skatteflykt

Både Janni och Jon Olsson Delér har lovordat medelhavsön och sitt nya hem, men följarna har menat att det inte varit det turkosa havet som lockat dit familjen från Monaco och Marbella. Istället har de anklagat paret för skatteflykt.

Familjen Olsson Delér har flyttat till Cypern. Foto: Michalis Palis/Alamy/Stella Pictures

”Skatt, skatt, skatt. Erkänn att det är den verkliga anledningen till att ni flyttat dit”, skrev en följare i kommentarsfältet till Jons vlogg.

”Det vore en så stor besvikelse om ni flyttade bara för att betala mindre skatt. Jag tror att vi alla får dåliga vibes och att ni borde vara mer ärliga med vad ni verkligen tycker och varför ni flyttat”, skrev en annan.

"Känns som att titta på kriminella"

Även Janni Olsson Delér har visat upp flytten och det nya hemmet i en vlogg på Youtube. 

Kommentarsfältet fylls till stor del av kommentarer som innehåller lyckönskningar och beröm, men en kommentar sticker ut.

"Att titta på dem känns som att titta på kriminella som flyr från något dåligt de gjort", skriver en följare som inte köper att parets flytt till Cypern skulle ha varit ett spontant beslut som de hävdat, utan noga planerat.

"Låt oss bara säga Cyperns Panamaläcka", svarar en annan följare och refererar till den läcka som avslöjade skattesmitare världen över år 2016.

Janni Olsson Delér svarar på anklagelsen

Kommentaren gick dock inte obemärkt förbi. Janni Olsson Delér tog sig nämligen tid att svara på det hela.

"Haha, ja, kriminella som flyr medan de filmar allt de gör och publicerar för hela världen att se", skriver influensern följt av en skrattande emoji och fortsätter:

"Jag är säker på att du är lycklig med hur du valt att leva ditt liv, och det är jag med. Om jag inte hade velat sälja huset eller flytta hade jag inte gjort det. Man behöver inte vara kriminell för att göra det". 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!