Blomkrukor kastades mot vakter

Västsverige levde loppan natten till söndagen. I Karlstad rådde upploppsstämning. (TT)


Flera stora bråk utbröt i Västsverige under natten till söndagen. I Karlstad rådde upploppstämning och i Göteborg attackerades vakter med blomkrukor.

Ett hundratal personer samlades på Karlstads kroggata vid 01-tiden på natten. Bråk utbröt och stämningen blev allt mer aggressiv. När polisen kom dit var det tumultartat.

- Det rådde upploppstämning, säger Bjarne Andersson, länsvakthavande befäl på polisen i Värmland, till TT.

Sex patruller åkte dit för att lugna massan. En person greps för misshandel och sju personer togs om hand för berusning. Vad som utlöste bråket, mer än berusning i överkant, är inte klarlagt.

- Svensken är en fyllskalle, säger Bjarne Andersson.

I Göteborg vände sig ett 15-tal personer vid 04-tiden mot ordningsvakter och entrévärdar utanför en nattklubb. Blomkrukor och stenar ven i luften och när polisen kom till platsen greps fem personer för våldsamt upplopp. En av dem är även misstänkt för våld mot tjänsteman.

En timme tidigare omhändertogs ytterligare fem personer efter ett bråk mellan ett stort antal inblandade vid Järntorget.

- Förutom det stora bråket med stenar mot ordningsvakterna har det varit som en vanligt helg, säger Håkan Jansson, inre befäl vid polisen i Göteborgs city.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

1 timme sedan

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

1 timme sedan
En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

1 timme sedan
Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

2 timmar sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

2 timmar sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.