Agnes anklagas nu för plagiat av Cazzi Opeias låt.
Agnes anklagas nu för plagiat av Cazzi Opeias låt. - Foto: Stella Pictures/Faksimil Youtube

Agnes nya hit - plagiat på "Idol"-kollegans låt?

Agnes Carlsson anklagas för låtstöld av före detta "Idol"-deltagaren. – Jag ser min musik som mina konstverk, och att få ett stulet gör ont, säger Cazzi Opeia till Nyheter24.


Cazzi Opeia skulle kunna bli rik...

"Följden av en rättslig process kan bli att en av låtskrivarna tilldöms rätten till verket. Om de anser att det är ett plagiat, tilldöms den som skrivit originalverket samtliga inkomster som det andra verket har gett och kan komma att ge i framtiden", säger Peo Thyrén, informatör Stim, till Aftonbladet.

Igår släppte Agnes Carlsson albumet “Veritas” med hiten “All I want is you”. Men enligt den före detta “Idol”-deltagaren Moa “Cazzi Opeia” Carlebecker Forssell, 23, är låten en tydlig rip-off av hennes egen låt “With You”.

— Det var en sådan chock när jag hörde hennes låt på radio, det var min refräng, vår hook. Det kan inte vara ett sammanträffande, låtarna är för lika, säger Moa till Aftonbladet som först rapporterade om nyheten.

Cazzi Opeias skivbolag har kontaktat sin advokat i USA som ska utreda fallet, men när Nyheter24 får tag på Niklas Olovsson på Macho Records verkar de ha tänkt om:

— Vi kommer inte att gå vidare. Ingen stämning eller något sådant. Det blir en storm i ett vattenglas. Vi har kontaktat vår advokat i Los Angeles, och det är han som har rått oss till detta, säger han till Nyheter24.

— Det handlar om heder, det är ju uppenbart att de har hört låten och snott refrängen helt och hållet. Det är en kopia, det är plagiat rakt av. Vi är jävligt upprörda, men samtidigt, visst kan man gå iväg och stämma till höger och vänster, vem gjorde vad först och så vidare, men vi känner att det blir en onödig energi.

Cazzi Opeia är också helt övertygad om att "All I want is you" har blivit till med hennes "With you" som grund.

— I och med att vi har alla bevis, alla datum i datorer, studion, mobiler och så vidare, och den har funnits hos oss längre än vad Agnes låt har gjort, så ja. Det är där man blir lite fundersam på vad som har hänt, säger hon till Nyheter24.

Skulle det inte kunna vara en slump?— Det är hela uppbyggnaden av vår låt, hela hooken i refrängen och för mycket som är likt för att det ska vara en slump. Och så här gör man inte. Det är en hederskod i branchen att man inte tar av varandra, man respekterar varandras konst. Agnes är en fantastisk artist och jag har inget emot henne, men när det blir så här så blir man ju lite besviken på... folk.

Det handlar ju om väldigt mycket pengar om ni skulle gå vidare med en stämning och få rätt?— Jag tänker inte på pengar. Jag ser min musik som mina konstverk, och att få ett stulet, det är det som gör ont. Jag har ingen lust att lägga min tid och energi på den här situationen.

Vad händer nu?— Jag känner mig jättehedrad att jag har kunnat inspirera Agnes och hennes låtskrivare att skapa något som jag egentligen har gjort. Men jag vill inte lägga någon energi på att dra igång en stämningsprocess, jag vill fokusera på mitt låtskrivande och få ut min låt.

Agnes själv har dock inte ha fått någon information om plagiatanklagelserna:

— Jag har inte hört något om det, säger hon till Aftonbladet.

“With you” släpptes den 30 augusti. Två dagar tidigare släpptes Agnes “All I want is you”, som hon skrivit tillsammans med bland annat pojkvännen Vincent Pontare.

Moa Carlebecker Forssell tävlade i "Idol" 2009, men åkte ut i kvartsfinalen.

Videon till Cazzi Opeias "With you" släpps under morgondagen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?

Lyxlön för 12-barnsmamman Madeleine Ilmrud

12-barnsmamman Madeleine Ilmrud, känd från TV4-programmet Familjen Annorlunda, försörjer sig idag som influencer. Något som ger henne riktigt bra betalt...

Per Gessles enorma miljonimperium – så mycket pengar håvar han in

1 timme sedan
Per Gessle har, under åren i Roxette och Gyllene Tider, byggt upp en smärre förmögenhet. Nyheter24 har kikat närmare på Gessles inkomst och bolag.