Det är inte någon av dessa, i alla fall.
1 av 9
Det är inte någon av dessa, i alla fall. - Foto: Stella Pictures
Saade på scen.
2 av 9
Saade på scen. - Foto: Stella Pictures
Saade älskar musiken men tycker inte att det är roligt att vara känd.
3 av 9
Saade älskar musiken men tycker inte att det är roligt att vara känd. - Foto: Stella Pictures
4 av 9
- Foto: Stella Pictures
Saade under Pride.
5 av 9
Saade under Pride. - Foto: Stella Pictures
''Hennes pojkvän är en av Norges största skådespelare'', säger Saade. Man kan väl säga att Tone och Saade är ganska bra skådisar också.
6 av 9
''Hennes pojkvän är en av Norges största skådespelare'', säger Saade. Man kan väl säga att Tone och Saade är ganska bra skådisar också. - Foto: Stella Pictures
Ganska bra.
7 av 9
Ganska bra. - Foto: Stella Pictures
Nästa gång blir det ett samarbete med någon annan.
8 av 9
Nästa gång blir det ett samarbete med någon annan. - Foto: Stella Pictures
Eric Saade och Tone Damli på scen.
9 av 9
Eric Saade och Tone Damli på scen. - Foto: Stella Pictures

Vem är egentligen Saades "Miss Unknown"?

Nyheter24:s Mimmi Lexander har mött Eric Saade för en intervju på djupet. Han berättar bland annat om relationen till Mollys familj och kärleksryktena kring sångerskan Tone.


Frågor från ett tioårigt fan

Vad är det dyraste du har köpt?
— Min lägenhet. Det spelar ingen roll vad den kostade.

Det mest pinsamma du gjort på scen?
— Att ramla. Då pajar man allt, då har jag rest mig upp och bara "jag bjuder på den där".

Vad är det roligaste med att vara känd?
— Jag förstår att det är en tioåring som har ställt frågan. När hon blir äldre kommer hon förstå att det roliga är inte att vara känd. Jag springer aldrig på premiärer eller röda mattan. 
Jag tycker inte det är speciellt kul att vara känd. Men det roligaste är att jag kan leva på musiken.

Vem skulle du helst vilja vara ihop med i hela världen?
— Jessica Alba, jag tycker hon är fin.

Är du kompis med Ulrik Munther?
— Nej, alltså det är inte så att vi är ovänner. Vi känner bara inte varandra, vi har bara hälsat en gång.

Han är en Sveriges allra hetaste artister och skapar kaos bland sina unga fans var han än dyker upp. Nyheter24 fick en pratstund med Eric Saade inför hans uppträdande i "X Factor" i kväll. 21-åringen avslöjar också vem som är hans favorit. 

— Jag skulle sagt Frida Sandén såklart. Så det är mitt svar. Fast hon är utröstad. Hon kommer tillbaka när det är två personer kvar och tar över.

Vad tycker du om "X Factor"?

— Jag tycker det är bra, skillnaden mellan "X Factor" och "Idol" är att de som tävlar får göra sin grej, Malcolm får rappa. Visst, juryn väljer låtar, men det kan vara bra, som ny artist så finns risken att man bara tänker säkert.

Vad tycker du om Eric Saade-kopian Oscar?

— Han är absolut ingen Eric Saade-kopia, han är sig själv. Jag tycker inte han påminner om mig, varken musikaliskt, framträdande- eller utseendemässigt. Den enda likheten är ju att han är en kille med mörka gener som sjunger.

Du släpper två nya singlar på samma gång, "Miss Unknown" och "Marching in the name of love". 

— Båda handlar om kärlek, Marching är en väldigt använd titel men den står för vad jag gör. 

Du sjunger "Feels like I'm caught in a time, where showing love is a crime" - känner du så?

— I dag handlar mycket om att vara så tuff, man har fastnat i en tid där det är töntigt att visa kärlek och att visa att man är mjuk eller sårbar. Om jag säger typ "Jag älskar mina fans" så kommer folk kommentera att det är töntigt.

Är det inte snarare trendigt för killar att visa känslor?

— Jag vet inte, jag har inte fått den känslan. Men låten är väldigt abstrakt. Jag nämner ju aldrig girl i låten, jag skrev den mest för att man ska följa sitt hjärta vad man än gör i livet. Även om du sysslar med ridning eller är artist eller journalist.

Men "Miss Unknown" är väl i alla fall skriven till en tjej?

— Ja, den är till "Miss Unknown" som jag letar efter.

Så du har inte hittat henne än?

— Det vet man aldrig. Jag har inga kommentarer. Jag kommenterar aldrig sådant. Det är dead end.

I låten sjunger du hur du faller för en okänd tjej som går förbi - kan du bli så där blixtkär?

— Absolut, i alla texter som jag skriver försöker jag alltid skriva utifrån hur jag känner själv. Både Marching och Miss Unknown beskriver mig väldigt mycket.

Är den skriven till en specifik tjej i tankarna?

— Nej, den är skriven exakt som jag säger, om en "Miss Unknown". Om att man vet att hon finns, men man hittar henne inte. Man springer runt och letar, och man önskar att man hann ifatt henne.

Vad faller du för?

— Har jag inte skrivit en låt om det än? Nej det har jag inte. Då kan jag ju inte avslöja det, då får jag skriva en låt om det istället. Men jag gillar ödmjuka tjejer som inte är så mycket liksom "whoaaaaa". (Eric skriker som en tjej på konsert). Jag är en lugn kille i grunden, därför funkar inte det.

Då blir det svårt att dejta ett fan?

— Det spelar ingen roll om det är ett fan eller inte, det är inte det som avgör. Det är väl bara kul om hon gillar min musik, jobbigt att ha en tjej som inte gillar min musik, som stänger av varje gång man ska lyssna på en demo.

Blir det något mer samarbete med Tone Damli?

— Nej, det var en feature. Nästa gång blir det nog någon annan.

Ni spelar väldigt trovärdigt att det finns attraktion mellan er i videon...

— Visst, men hon ska gifta sig så det finns ingen risk för något annat. Hennes pojkvän är en av Norges största skådespelare.

Var han inte svartsjuk?

— Absolut inte, som sagt, han är skådespelare. Han sätter på tjejer på film, ska han va svartsjuk på en musikvideo där vi kramas lite?

Borde han inte ha varit lite svartsjuk?

— Absolut. Jag ska sms:a honom sen och säga att han borde ha varit lite svartsjuk och se hur han reagerar, haha.

Hur är din kontakt nu med Mollys familj?

— Den är bra, men den är så privat den kan bli.

Jag var på din konsert i Annexet i våras - och då var majoriteten barn i åldrarna 5-10 år.

— Efter att jag gjorde "Manboy" som var en ung låt, gick många barn som inte ens kan engelska och sjöng på min låt, det var skitkul. Sen efter det har min musik blivit lite äldre, och så har fansen blivit äldre, men jag har kvar fans som är fem bast.

Vad tycker du om att så stor del av dina fans är barn - är det den målgruppen du vill ha?

— Jag inriktar mig inte på någon målgrupp, jag gör musik som jag älskar. Sen om Olle, 5, eller Annika, 15, eller Greta, 60, gillar det, det skiter jag i. Som artist kan jag inte göra musik som någon annan ska tycka om. Man gör musik som man älskar och hoppas fansen gillar det.

— Däremot tror jag inte att majoriteten är fem längre, de var nog det från början, men jag tror inte de är det nu. Enligt all statistik på Spotify så var de mellan 18 och 25 som var min största målgrupp, vilket är ganska kul, för det visste jag inte. Jag har alltid tänkt att det är typ 15-åringar, det är ju de som vi i alla fall reklamässigt oftast vänder oss till.

— Småbarnen är viktigast. För om de växer upp med mig som en stor förebild så kommer de alltid att minnas det och de finns ju förmodligen med mig även i framtiden. Risken med tonåringarna är ju att de inte gillar den här typen av musik längre när de växer upp. 

— I och med att jag började min karriär i Mello så är det ju en väldigt stor anledning till att familjer gillar mig. Jag har Melodifestivalen att tacka för att jag blev en familjeartist.

Vad kostar det att få en autograf av dig nu?

— Jag hade en konsertbiljett som kostade 1495 kronor, sen vred pressen det till att jag tog det för en autograf, fast det var en backstage-biljett. Det handlade om att få komma bakom scenen att prata med mig. Det var inte ens min idé, det var fansens idé. Jag började nästan garva av allt som skrevs, som att jag gick med en kortläsare på stan. Så nej, det kostar ingenting att få en autograf av mig. Det har det aldrig gjort. Det kan du gärna förklara för alla dina läsare. Nu tänker jag aldrig mer prata om det här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.