22-åriga Hanni tävlar som Sveriges representant i Miss Universum i december.
1 av 12
22-åriga Hanni tävlar som Sveriges representant i Miss Universum i december. - Foto: Model House
Hanni tycker inte att det är något fel i att tävla i skönhet.
2 av 12
Hanni tycker inte att det är något fel i att tävla i skönhet. - Foto: Model House
Hanni kröntes till Miss Universe Sweden den 26 augusti i år.
3 av 12
Hanni kröntes till Miss Universe Sweden den 26 augusti i år. - Foto: Model House
Med de andra tjejerna i tävlingen.
4 av 12
Med de andra tjejerna i tävlingen. - Foto: Model House
Miss Universe Sweden bestod av flera moment, bland annat personlig intervju, bikinivisning och en catwalk i klänning.
5 av 12
Miss Universe Sweden bestod av flera moment, bland annat personlig intervju, bikinivisning och en catwalk i klänning. - Foto: Model House
Hanni har gått ner 20 kilo, men menar att hon idag enbart lever sundare.
6 av 12
Hanni har gått ner 20 kilo, men menar att hon idag enbart lever sundare. - Foto: Model House
För tre år sedan vägde Hanni 20 kilo mer. Hon är dock noga med att påpeka att hon aldrig bantat utan tappat i vikt genom att äta nyttigare och röra på sig mer.
7 av 12
För tre år sedan vägde Hanni 20 kilo mer. Hon är dock noga med att påpeka att hon aldrig bantat utan tappat i vikt genom att äta nyttigare och röra på sig mer. - Foto: Foto privat
Hanni med vinnartiaran i den svenska tävlingen.
8 av 12
Hanni med vinnartiaran i den svenska tävlingen. - Foto: Model House
Nu väntar nästan två månader i USA; först en månads förberedelser och sedan tre veckors tävling i Las Vegas.
9 av 12
Nu väntar nästan två månader i USA; först en månads förberedelser och sedan tre veckors tävling i Las Vegas. - Foto: Model House
Hanni med de andra finalisterna i den svenska tävlingen.
10 av 12
Hanni med de andra finalisterna i den svenska tävlingen. - Foto: Model House
Vad tror ni om Hannis chanser att vinna?
11 av 12
Vad tror ni om Hannis chanser att vinna? - Foto: Model House
Hanni innan viktnedgången.
12 av 12
Hanni innan viktnedgången. - Foto: Foto privat

Gick ner 20 kilo - nu kan hon bli Miss Universum

Hanni Beronius rasade i vikt när hon flyttade hemifrån och la om sin livsstil. Snart står hon på scen som representant för Sverige i Miss Universum. Nyheter24 har pratat med den självsäkra 22-åringen om ideal, bikinikroppar och hur det är att tävla i skönhet.


Mer om Hanni

Namn: Hanni Beronius.

Ålder: 22.

Ursprung: Trekvarts svensk och en kvarts persisk, morfar är iranier.

Familj: Mamma, pappa, sex syskon och pojkvännen Joakim Engberg, MMA-fighter.

Gör: Pluggar upp gymnasiebetyg för att komma in på läkarlinjen.

Aktuell med: Vann Miss Universe Sweden den 26 augusti. Tävlar i Miss Universum i Las Vegas under tre veckor med final den 19 december.

Bloggar på: hanniberonius.se 

Skönhets-tävlingarnas historia

På 90-talet bänkade sig svenskarna framför Miss Universum på samma sätt som vid Eurovision Song Contest och tävlingen blev världens mest sedda teveprogram.

Att vinna Fröken Sverige, som var kravet för att skickas till Miss Universum, innebar stor prestige. Men när tävlingen ändrade format och den internationella tävlingen slutade sändas på teve dog svenskarnas intresse ut.

Från 2009 är det istället vinnaren i tävlingen Miss Universe Sweden som skickas till Miss Universum.

I slutet av augusti kröntes Hanni Beronius från Göteborg till Miss Universe Sweden på Café Opera i Stockholm. Men egentligen hade 22-åringen inte en tanke på att tävla i skönhet. Snart gör hon ändå upp i den internationella tävlingen Miss Universum i Las Vegas

– Jag blev faktiskt intvingad. Castingen hölls i sammabyggnad som jag jobbar i Göteborg. Vi gick upp på lunchen ochskulle bara kolla. Då hade min chef redan anmält mig, så det varbara att gå upp på scen, säger hon och förklarar varför hon själv inte anmält sig.

– Jag hade fördomar precis som alla andra. Jagär svensk, man vill ju inte själv säga typ "jag är snyggasti Sverige". Det känns inte så ödmjukt att anmäla sig självtill en skönhetstävling. Jag hade inget behov av denuppmärksamheten.

Men Hannis oplanerade casting blev en succé och slutade, via deltävling i Göteborg och final i Stockholm, med en vinnartiara. Nu väntar den internationella finalen den 19 december.

– Jag förbereder mig massor. Jag åker till New York om en vecka och är sedan i USA i en månad innan tävlingen, jag skagöra modelljobb och jobba med Shanna Moakler  och Alyssa Campanella,två före detta Miss USA:s. Och så jobbar jag med John Paul Hamilton som ärkändisstylist och han har en egen skönhetstävling i USA.

Hardu tänkt på vad du sänder ut för budskap genom att medverka i Miss Universum?

– Nu kanske jaghar blivit lite amerikaniserad, men där är det verkligen girl poweratt vara med i något sånt här. Det är verkligen ett forum förstarka, självständiga och vackra kvinnor. En möjlighet att synasoch att göra en karriär. Så som det är i samhället i dag är detredan extrem fokus på utseende och skönhet, här är det så mycketmer. Det låter klyschigt, men jag har vuxit otroligt som person medmin vinst, jag har startat mitt eget aktiebolag bland annat. Det ärtråkigt att det är så tabubelagt i Sverige. 

Vilken typ avkarriär kan det leda till?

– Det är obegränsat, det är ettså stort forum. Jag vill bland annat föreläsa, skriva böcker,kanske designa smycken och jobba med välgörenhet.

Tycker dusjälv att du är en bra förebild?

– Absolut. Jag är stark ochsjälvständig och en schysst person. När man som tjej blirsjälvsäker nog får man inget behov av att trycka ner andra tjejerutan istället jobba tillsammans. Jag vann minpersonlighetsintervjudel på att jag var väldigt stöttande mot deandra tjejerna. Jag har sunda värderingar och kan förmedla positivenergi till unga tjejer att våga satsa och våga jobba hårt. Jagvågar, trots att det är tabubelagt, att satsa på det här. Jag ären hårt arbetande kvinna som är stark i mig själv.

Men dutävlar ändå i skönhet och blir bedömd i bikini?

– Samtidigtär det så världen ser ut, vi ser kvinnor i bikini hela tiden. Viser vackra människor överallt, och det är någonting vi alltidhar dragits till. Om man dessutom kan vara vacker, stark, självständig och karriärsinriktad tycker jag inte alls det ärfel. Alla ska få satsa på vad de själva vill. Man borde intebestämma åt någon annan eller tabubelägga forum där tjejerfaktiskt får synas och får vara tjejer. 

Du har gått ner 20 kilo i vikt –varför?

– Jag har gått ner sakta de tre senaste åren, men inte för att jag bantat utan bara levt aktivt och nyttigt. Att gå ner i vikt var aldrig ett självändamål utan kom på köpet med en sund livsstil. I dag dricker jag inte längre alkohol. Jag har flyttat hemifrån och äter intelängre tre mackor och ett glas O'boy innan jag går och lägger mig.Jag äter inte halvfabrikat och på McDonald's, jag äter barahemlagad mat. Jag tränar tre till fyra dagar i veckan. Jag har lagt om min livsstil helt, och jag mår såmycket bättre. Jag kände mig jättefin innan också, men 20 kilo ärganska mycket ändå. Jag levde inte hälsosamt tidigare.

Spär man inte på den press det är på unga tjejer genom att visa upp en perfekt bikinikropp?

 Jag tror inte alls det är fel att tjejer har en vältränad och sund tjej som förebild. Jag ser inga problem i att ha min kropp som ideal, jag menar inte att alla ska se ut som mig, men jag har en sund kropp.

Vad skulle en seger betyda för dig?

– Jag ärjäkligt driven och det skulle innebära obegränsadekarriärsmöjligheter. Just nu är det svårt att säga inom exaktvad. Jag har alltid drömt om att bli läkare, men nu är jag kanskemer inne på business. 

Vad tror du att du har för chanseratt vinna?

– I dagsläget så är jag rankad högre än Miss USAoch Miss Venezuela och alla de här bjässarna, så jag tror faktisktinte att det är helt omöjligt. 

Vad har du som skulle kunnagöra dig till Miss Universum?

 Min fördel är att jag är migsjälv. Jag behöver inte skapa mig en Pageant Queen-karaktär. Jagär stark som person också, vad jag har förstått så är det intealla som pallar trycket under de här tre veckorna som tävlingenpågår. Jag har vinnarpsyke.

Vad tycker din familj och dinpojkvän?

– De stöttar mig stenhårt. Det bästa med att havarit med i den här tävlingen är att det är visat vilket stödjag har av alla runt mig.

Har du fått någon negativ kritik för din medverkan?

– Nej, inget negativt alls än så länge. Jag harbara hört positiva kommentarer.

"På90-talet hade vi Skugge och Ramquist. men den nya erans unga kvinnorhar inga vassa pennor - de vill shoppa, konsumera och skönhetstävla. Titta på Kissie och Dessie...",säger Bingo Rimér till Expressen. Vad säger du omdet?

 Jag vet interiktigt om jag håller med honom. Han menar ju att det ska varatjejer som Dessie och Kissie som ska vara med, men de hade ju intekommit någonstans i den amerikanska tävlingen. Jag tror att de ärför unga och har fel fokus. Men jag vill absolut inte baktala någon.Det är viktigt för mig som förebild att visa att man behöver inteprata skit om andra. Det sänder ut hel fel budskap. Tjejer ska hållaihop istället för att hugga varandra i ryggen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

1 timme sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

2 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

3 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...