Till mångas förvåning var det Malcolm som fick lämna kvällens X Factor.
1 av 9
Till mångas förvåning var det Malcolm som fick lämna kvällens X Factor. - Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund
Malcolm rappade låten Bästa som jag vet med Drakes beat till flickvännen. För första gången i X Factor rappade Malcolm även på engelska i sin version av Lauren Hills Everything is everything. Men det räckte inte hela vägen och rapparen är nu ute ur tävlingen.
2 av 9
Malcolm rappade låten Bästa som jag vet med Drakes beat till flickvännen. För första gången i X Factor rappade Malcolm även på engelska i sin version av Lauren Hills Everything is everything. Men det räckte inte hela vägen och rapparen är nu ute ur tävlingen. - Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund
Nyheter24:s Mimmi Lexander med Malcolm Brandin efter sändning.
3 av 9
Nyheter24:s Mimmi Lexander med Malcolm Brandin efter sändning. - Foto: Nyheter24
Ison Glasgow har varit mentor åt Malcolm. Trots att tittarna är chockade berättar Ison för Nyheter24 att han inte är förvånad – Allt kan hända, säger Ison.
4 av 9
Ison Glasgow har varit mentor åt Malcolm. Trots att tittarna är chockade berättar Ison för Nyheter24 att han inte är förvånad – Allt kan hända, säger Ison. - Foto: Nyheter24
Benny sjöng If you don't know me by now av Simply Red och Bed of roses av Bon Jovi.
5 av 9
Benny sjöng If you don't know me by now av Simply Red och Bed of roses av Bon Jovi. - Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund
J.E.M. sjöng I gotta feeling av Black Eyed Peas och Starships med Nicki Minaj.
6 av 9
J.E.M. sjöng I gotta feeling av Black Eyed Peas och Starships med Nicki Minaj. - Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund
Isak sjöng Ordinary people av John Legend och 9 to 5 med Dolly Parton.
7 av 9
Isak sjöng Ordinary people av John Legend och 9 to 5 med Dolly Parton. - Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund
Marie får en puss av Jeremie i JEM.
8 av 9
Marie får en puss av Jeremie i JEM. - Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund
Awa glittrade i paljettklänning, och sjöng You keep me hangin' On av The Supremes och Crazy in love av Beyoncé.
9 av 9
Awa glittrade i paljettklänning, och sjöng You keep me hangin' On av The Supremes och Crazy in love av Beyoncé. - Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund

Superskrällen: Malcolm ute ur X Factor

Malcolm missar finalen, men lämnar med huvudet högt: – Jag kommer fortfarande ta över världen, det bara är så. Jag går ut från den här tävlingen som en kung, säger han till Nyheter24.


Kvar i tävlingen

Benny Hult
Awa Santesson-Sey
Isak Danielsson
J.E.M

Förhandsfavoriten Malcolm Brandin, 21, ärute ur "X Factor". Efter att han tvingades sjunga duell mot J.E.M.valde både Marie Serneholt, Andreas Carlsson och Orup att rösta ut rapparenfrån Bredäng.

– Så fort jag hamnade i duell visstejag att jag skulle åka ut. Men jag är glad över att jag har tagitmig så här långt, jag hyser inte hat mot någon. Alla här ärmina vänner, säger Malcolm till Nyheter24 efter sändning ochfortsätter:

– Jag är en självsäker människa,jag tror på mig själv, jag tror på min förmåga. Det är inte minbrist på förmåga som gjorde att jag åkte ut idag. Jag är stoltöver mig själv och stolt över vad jag åstadkommer.

Malcolm gjorde sig tidigt känd försitt självförtroende och jämförde förra veckan sig själv med ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic. Trots att han nu är ute urtävlingen lämnar han programmet med huvudet högt.

"Kommer fortfarande ta över världen"

– Jag går ut från den härtävlingen som en kung. Jag är glad liksom. Det här är barabörjan, det är bara ett steg för Malcolm. Jag kommer gå in istudion, skriva mina låtar. Jag kommer fortfarande ta över världen,det är bara så. Den som vinner "X Factor" kan anlita migsom sin låtskrivare sen.

Rapparen vill inte berätta om hanredan har skivkontrakt på gång, men avslöjar att det i alla fallkommit förslag.

– Det är lite tidigt att prata om såntdär, men jag är inte helt körd nu när jag åkt ut, förstår duhur jag menar?, säger han med ett stort leende.

Juryns reaktion

Marie Serneholt har kvar sin grupp i tävlingen, men är ändå ledsen över att Malcolm är ute:

– Givetvis är jag överlycklig överatt J.E.M. är kvar, men jag är så chockad över att det var de ochMalcolm som stod i duell. Jag fattar ingenting, jag har hela tidensett att Malcolm skulle stå i final. Han är en makalös artist, ochjag trodde inte han skulle åka hem, säger Marie till Nyheter24.

Malcolms mentor Ison Glasgow är däremot mindre förvånad.

– Det är en tävling, ingen ärsäker. Jag har lite svårt att vara chockad, vem som helst kan åkaut. Jag sa till honom innan att vi skulle förbereda oss på det värsta. "Gårdu vidare är det positivt, men annars har du gjort ett bra arbete såvi ska vara stolta över dig", säger Ison.

"Hade det på känn"

 Malcolm själv är inte heller överraskad avresultatet.

– Jag hade det på känn. Innan jagens hade uppträtt första gången idag kände jag att jag skulle åkaut. Det var en magkänsla. Jag brukar ha en magkänsla som inte slårfel.

Men att Malcolm nu är ute ur tävlingen är ingenting han sörjer.

– Visserligen ville jag ta det till topp tre, menhiphop tog det till topp fem. Jag har bevisat för alla vem jag är.

Läs tittarnas reaktioner på Twitterhär:








/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

3 timmar sedan
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

3 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.