Svenska artisterna rökte gräs på Grammisgalan

Mitt under prestigefyllda Grammisgalan ägnade sig bandet Labyrint åt att rulla och röka cannabis. Nu förklarar de varför.


7-åring får cannabis

Nyheter24 har tidigare skrivit om 7-åriga Mykayla Comstock som får kapslar fyllda med cannabisolja.

Men hon mår inte illa av det - de hjälper henne nämligen mot hennes cancer.

Att kändisar då och då åker dit för att vara drogpåverkade är ingen hemlighet. Men att kända profiler helt öppet röker gräs hör inte till vanligheterna. Hiphop- och reggaegruppen Labyrint verkar däremot inte ha några som helst problem med att skylta med sitt missbruk. 

Under onsdagens Grammisgala rullade och rökte gruppen helt oberört cannabis. Flera bilder publicerades sedan på en av bandmedlemmarnas Instagram. 

– Hallå, man ser folk där som är så borta att de knappt kan stå på benen. Vi betedde oss väldigt bra så jag förstår inte vad problemet skulle vara i sådana fall, säger Aleksi ”Aki” Swallow till Aftonbladet.

Nu uttrycker arrangörerna sin besvikelse.

– Vi har vakter i varje skrymsle men man får inte visitera folks fickor. Polisen kan bara agera efter tips. Hela händelsen är både beklaglig och tråkig, jag är väldigt besviken, säger Ludvig Werner till Aftonbladet.

När Nyheter24, via Twitter, frågade Södermalmspolisen om gruppen kan komma att gripas samt om bilden från galan kan användas som bevis fick vi följande svar:

Vill ha rätt att röka

Flera av bilderna på Instagram hashtaggades med #normaliseringskampanjen.

– Hela normaliseringskampanjen handlar om att vi som röker cannabis ska sluta bli behandlade som en andra klassens medborgare. På grund av att man röker cannabis blir man väldigt trakasserad i Sverige. Självklart handlar det inte om att barn ska röka utan om vuxna människors rätt till cannabis, säger Aleksi till Aftonbladet.

Lyssna på Labyrint här:


/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

3 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

3 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".