Bingo Rimér tycker att ungdomar är lata.
1 av 4
Bingo Rimér tycker att ungdomar är lata. - Foto: Bingo Rimér/Scanpix
Han är kritisk till ungdomar som tror att dem blir kända över en natt.
2 av 4
Han är kritisk till ungdomar som tror att dem blir kända över en natt. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Avsaknaden av förebilder är också ett problem.
3 av 4
Avsaknaden av förebilder är också ett problem. - Foto: © Nils Jakobsson/Bildbyrån / Nils Jakobsson
Bingo har haft en hel del lata praktikanter.
4 av 4
Bingo har haft en hel del lata praktikanter. - Foto: Bingo Rimér

Bingo Rimér dissar lata ungdomar

Kändisfotografen kritiserar svenska ungdomar och menar att de är lata. Men han tror sig också veta orsaken. – Det finns inga bra förebilder, allt ska gå fort och ingen har tid eller lust att gå den hårda vägen. Nu kan man bli stjärna över en natt via Instagram, sin blogg eller Youtube, säger han till Nyheter24.


Bingo Rimér

Bingo Rimér är sedan 2009 tillsammans med tv-profilen och bloggerskan Katrin Zytomierska. De har sonen Ringo tillsammans och väntar ytterligare ett barn. Han har även dottern Nova sedan ett tidigare förhållande.

Det är på Instagram som åsikterna kommer fram. Kändisfotografen Bingo Rimér la på onsdagsmorgonen upp en printscreen från en artikel om lata, bortskämda och ansvarslösa ungdomar, från SvD. 

Något som Bingo håller med om och kommenterade sin bild med: "Så sant. Jag ger många chansen att få praktik hos mig via skolan och det är ytterst få personer som håller måttet. Vårt "nya" samhälle har skapat en hel generation med #slackers".

– Jag har haft helt usla praktikanter, jag blir alldeles matt när jag tänker på det. Vissa har velat sluta efter bara en dag och några klarar av bara några timmar, säger Rimér till Nyheter24

Kändisar över en natt

Inlägget har fått fler än hundra kommentarer. Dels från användare som håller med Bingo om kritiken men många menar också att han inte vet vad han pratar om.

Själv tror Rimér att det är en kombination av många olika faktorer som bidrar till att ungdomar i dag är, som han menar, lata och arbetslösa.

– Det finns inga bra förebilder, allt ska gå fort och ingen har tid eller lust att gå den hårda vägen. Nu kan man bli stjärna över en natt via Instagram, sin blogg eller Youtube.

Stockholmare är lata

Kändisfotografen passar också på att ge en känga åt stockholmarna.

– Min erfarenhet är att stockholmare är mer lata än landsortsfolk. Jag undviker helst inbitna stockholmare som bara tror att man kan glida och festa med modeller. 

Två personer han hyllar är sambon Katrin Zytomierska och bloggerskan Blondinbella som han anser är en sunda förebilder "även om Blondinbella tenderar att bli lite väl präktig". 

– Å andra sidan har hon också bråttom med karriär och familj. Det hon gör på ett år har jag gjort på tio år och det gör att unga människor får en helt snedvriden uppfattning hur saker och ting egentligen borde gå till, menar han. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

1 timme sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

1 timme sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

2 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

2 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

3 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.