Han är frontfigur för gruppen Kartellen.
1 av 3
Han är frontfigur för gruppen Kartellen. - Foto: Christine Olsson / SCANPIX
Han har sedan tidigare dömts för att ha hotat partiledaren Jimmie Åkesson.
2 av 3
Han har sedan tidigare dömts för att ha hotat partiledaren Jimmie Åkesson. - Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Enligt åtalet bar Stakset det här vapnet inne på en krog i Stockholm.
3 av 3
Enligt åtalet bar Stakset det här vapnet inne på en krog i Stockholm. - Foto: Polisen/Scanpix

Sebbe Stakset: Jag har slutat dricka, knarka och begå brott

Hiphopstjärnan Sebbe Stakset berättar om sitt nya liv efter domen.


Läs hela intervjun

Hela intrevjun med Sebbe Stakset kan du läsa i tidningen Cafés kommande nummer.

I vinter släpper hiphopgruppen Kartellen sitt tredje album, och skivan har fått titeln "Ånger & kamp del 2". På plattan finns spåret "Återfall" som inte helt förvånande handlar om återfall av det slag som gruppens frontfigur Sebbe Stakset själv tog förra sommaren. 

Efter att han hade varit nykter under en längre tid började han bruka droger och dricka alkohol igen. Något som slutligen ledde till en sex månader lång dom för narkotikabrott och grovt vapenbrott.

"Jag betalar skatt och har sonat mina brott"

Men sedan fick det vara nog. I intervjun berättar Stakset om den förändring han genomgått.

– Jag dricker inte, knarkar inte, begår inte brott. Förstår du? Jag betalar skatt och har sonat för mina brott. Det är kontraproduktivt att stänga ute oss, för vi visar att man kan få göra det man vill om man sköter sig, säger han i en intervju gjord av Emil Persson i senaste numret av tidningen Café. 

Stakset har ett långt förflutet som yrkeskriminell. Han är tidigare dömd och har avtjänat fängelsestraff för bland annat medhjälp till rån, häleri, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han är även dömd för dopningsbrott och vapenbrott.

Träffade sin dotter i fängelset

I intervjun med Café berättar han om vad han har missat under tiden han satt inne.

– Jag har varit yrkeskriminell i nästan hela mitt liv och var inte där när min dotter föddes. Hon var fyra dagar när jag träffade henne för första gången. I häktet precis när jag skulle ta emot henne kom en äcklig jävla plit: "rör henne inte – det kan finnas smuggelgods i blöjan.". Jag bara puttade bort honom och tog henne ändå. Fy fan, säger han i samma intervju.

Här gästar han Nyhetsmorgon:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

1 timme sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

1 timme sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

1 timme sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

3 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.