Jimmie Åkesson får det än en gång hett om öronen.
1 av 7
Jimmie Åkesson får det än en gång hett om öronen. - Foto: TT Bild/Stella Pictures. Bilden är ett montage.
Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson tycker att de som tågar i Prideparaden är "smaklösa".
2 av 7
Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson tycker att de som tågar i Prideparaden är "smaklösa". - Foto: Stella Pictures / David Sica
3 av 7
- Foto: Marc Femenia / TT
Jimmie går även till hård attack mot författaren och komikern Jonas Gardell.
4 av 7
Jimmie går även till hård attack mot författaren och komikern Jonas Gardell. - Foto: Robert Eklund / Robert Eklund
Stora släggan åker fram när Jimmie Åkesson låter tankarna flöda fritt. Gardell reduceras till "Billig böghumor".
5 av 7
Stora släggan åker fram när Jimmie Åkesson låter tankarna flöda fritt. Gardell reduceras till "Billig böghumor". - Foto: Marc Femenia / TT
Prideparaden är smaklös, anser Jimmie Åkesson.
6 av 7
Prideparaden är smaklös, anser Jimmie Åkesson. - Foto: Leif R Jansson / TT
Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder är inte heller förtjust i homosexuella. I ett blogginlägg likställde han homosexualitet med pedofili och tidelag.
7 av 7
Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder är inte heller förtjust i homosexuella. I ett blogginlägg likställde han homosexualitet med pedofili och tidelag. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Jimmie Åkessons hatattack mot Jonas Gardell: Billig böghumor

Jimmie Åkessons hemliga anteckningar avslöjar partiledarens syn på homosexualitet – Åkesson har tröttnat på Jonas Gardells "billiga böghumor" och anser att de tusentals som varje år tågar i Prideparaden är "smaklösa".


Annat ljud i skällan...

År 2010 skrev Jimmie Åkesson en debattartikel i tidningen Aftonbladet. 

Då propsade Åkesson på att Sverigedemokraterna är "ett parti för hbt-personer". 

Läs inlägget här.  

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, 34, släppte nyligen sin bok "Satis polito" med samlade dagboksanteckningar som sträcker sig tillbaka till år 2010. Nu har Expressen kommit över ett utkast som sedan ströks i den utgivna boken. 

"Billig böghumor"

I kapitlet går Åkesson till hård attack mot komikern Jonas Gardell och Prideparaden. I boken skriver Åkesson att han inte uppskatttar "Jonas Gardells billiga böghumor" och när han senare broderar ut texten så drar han slutsatsen att "de flesta homosexuella inte är som de smaklösa figurerna i Prideparaden. Åtminstone inbillar jag mig att de flesta homosexuella lever tämligen normala Svenssonliv".

Åkesson skräder inte orden. Han skriver att han "aldrig någonsin kommer att förstå mig på homosexuell kärlek". Vidare går det att läsa partiledarens egna anteckningar om vad han vill utveckla i utkastet. 

Han vill skriva mer om "varför könsneutrala äktenskap är fel...".

"De är emot allt detta"

Sverigedemokraterna har tidigare sagt att de är ett parti för hbt-personer. Detta trots att de är både emot både till exempel homoadoptioner och homoäktenskap.

– Jag vet att Sverigedemokraterna då och då försökt ragga röster bland hbt-personer, vilket är lite märkligt eftersom de är emot allt vad hbt-rörelsen kämpat för i alla år - att bli erkända på samma juridiska basis som heterosexuella. Att få gifta dig, att få skaffa barn, att få sin familj respekterad, de är emot allt detta, säger Jonas Gardell till Expressen. 

"Flera år gamla anteckningar" 

När Nyheter24 når Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen är han fåordig. 

– Expressen har kommit över flera år gamla anteckningar. De bör ses i ljuset av att det just är anteckningar. Det är nedskrivna tankar och resonemang. Det blir märkligt att Åkesson ska svara på frågor om anteckningar som skrevs innan han ens kommit fram till att han skulle skriva en bok. Finns inga fler kommentarer än det som redan delgivits Expressen.

Likställer homosexualitet med pedofili och sex med djur 

Det här är långt ifrån första gången som Sverigedemokraterna uttrycker sig nedsättande mot hbt-personer. År 2007 gick Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder till hatattack mot Sveriges homosexuella. I ett blogginlägg likställde Söder homosexualitet med pedofili och tidelag. 

– Vad är det som säger att den s k normaliseringen slutar med att bi- homo- och transpersoner skall normaliseras? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili? Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala, skrev Söder då.

Se ett inslag om Åkessons attack mot Gardell: 


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!