Killarna har tagit podden till helt nya höjder.
Killarna har tagit podden till helt nya höjder. - Foto: Reportagefoto / Stella Pictures

Filip och Fredrik slår påvens publikrekord

Filip och Fredrik sopar banan med Påven Johannes Paulus II:s gamla rekord.


Vill du köpa biljetter?

Biljetter till ”The Last Waltz – Filip och Fredriks podcast #200 live i Ericsson Globe”
Blixten.se och Ticnet.se
Pris: 200 kr + serviceavgift.

Filip Hammar, 38, och Fredrik Wikingsson, 40, startade sin podcast 2010 och snabbt kom den att bli en av Sveriges största. Sorgligt nog börjar det att lida mot sitt slut för podden och killarna vill nu avsluta starkt – det sista avsnittet kommer att sändas från Globen.

Slagit Påvens rekord

Den 8 juni 1989 höll den nu helgonförklarade Johannes Paulus II mässa i Globen i samband med sitt besök i Stockholm. Publikantalet var då uppe i över 14 000 personer. Filip och Fredrik har sedan sitt eget biljettsläpp i mars 2014 haft siktet inne på att slå påvens rekord. Nu står det klart att duon har lyckats.

"Vi är ruskigt lyckliga"

Nyligen passerade försäljningen det tidigare rekordantalet och det är nu klart att den 5 juni 2014 så kommer det att vara fler besökare i Ericsson Globe än när Johannes Paulus II var på plats 1989.

– Det som hänt är enastående och vi är ruskigt lyckliga över att en så krävande produkt som vår podcast lockar fler än 14 000 människor till Globen den 5 juni. Det gamla publikrekordet var det Påven som hade, och att vi nu spöar skiten ur det är ett vitalt hälsotecken för det svenska mentala välmåendet, och viljan att ständigt ifrågasätta gamla unkna dogmer, säger Fredrik Wikingsson i ett pressmeddelande.

Kommer du att vara där?

Lyssna på Filip & Fredriks podcast i klippen nedan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!