Kakan gav tillbaka.
1 av 2
Kakan gav tillbaka. - Foto: FameFlynet Sweden
Här får hon svar av internettrollet.
2 av 2
Här får hon svar av internettrollet.

Kakan Hermansson ringde upp nättrollet – sedan hände det oväntade

Kakan Hermansson kände sig kränkt av nättrollet, då ringde hon upp för konfrontation.


"Mamma läs inte hatet"

 Nyheter24:s Ellen Grefberg skriver om det växande näthatet.

Karin "Kakan" Hermansson, 32, är en av våra mest folkkära radiopratare och har hyllats för sin medverkan i både teveprogram och radio.

Men nyligen inträffade en händelse som Kakan vanligtvis inte brukar behöva utsätta sig för inom sitt yrke.

Det konstanta näthatet

I ett inlägg på sin blogg berättar Kakan om det konstanta näthatet de får in till SR. Där förklarar hon bland annat om varför hon valt att inte läsa hatmailen.

"Jag har helt enkelt tvingats tacka nej till kommunikation med lyssnarna för att min arbetsmiljö ska vara okej. Och såhär är det bara, hat är vardag för mig. Hat är tyvärr så mycket vardag att de flesta inte bryr sig om de ständiga berättelserna", berättar hon.

Konfronterade nättroll

Men ett mail nådde Kakan och fick henne att känna sig riktigt kränkt. I mailet blev hon kallad saker som "gnällig", "äcklig" och "hagga". Utan vidare eftertanke tog Kakan beslutet att ringa upp nättrollet som skrivit de elaka kommentarerna. 

"Först tog jag ton och berättade att jag tyckte det var gränslöst att använda dessa ord till och om mig, och att det sårade mig. Kanske trodde jag att han skulle bli ångerfull och be om ursäkt, men nonne nonne. Här följde utläggningar om hans rätt som lyssnare, att om en miljon människor skickar sådana mail så kommer jag kanske få sparken", fortsätter hon. Trollet gav med andra ord inte efter.

Bad om ursäkt i sms

Men tydligen hade Kakans ord någon slags inverkan på mannen på andra sidan luren. Senare under dagen skickade han nämligen ett sms där han bad henne om ursäkt. 

"Trollet hade blivit människa och fått dåligt samvete. Vi kommunicerade och det tyckte jag var bra. Och VAD BRA tänker säkert dom flesta. Men är det liksom inte sjukt att jag ska behöva RINGA UPP en vuxen människa för att det ska hända, att nån ska be om ursäkt och fuckin bete sig? Vi är så vana vid hot och hat, speciellt kvinnor, speciellt de som lever i offentligheten", avslutar hon.

/
/
SMS
/
P3
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.