Användaren lurar unga kvinnor att skicka lättklädda bilder.
1 av 4
Användaren lurar unga kvinnor att skicka lättklädda bilder.
Han utger sig för att heta Johan Svensson och att han under en längre tid arbetat som fotoassistent åt Bingo Rimér.
2 av 4
Han utger sig för att heta Johan Svensson och att han under en längre tid arbetat som fotoassistent åt Bingo Rimér.
– Detta är ju ett nättroll som antagligen inte ens heter Johan och som antagligen inte ens ser ut sådär. Min förhoppning är att någon i hans omgivning sätter dit honom. Drömkortet är ju att människor engagerar sig så. Sen är prio ett att varna så många som möjligt nu. Sen får vi se, säger Bingo till Nyheter24.
3 av 4
– Detta är ju ett nättroll som antagligen inte ens heter Johan och som antagligen inte ens ser ut sådär. Min förhoppning är att någon i hans omgivning sätter dit honom. Drömkortet är ju att människor engagerar sig så. Sen är prio ett att varna så många som möjligt nu. Sen får vi se, säger Bingo till Nyheter24.
Nu varnar bingo så många som möjligt.
4 av 4
Nu varnar bingo så många som möjligt.

Svensk fejkfotograf lurar tjejer att skicka nakenbilder

Mannen utger sig för att vara fotograf och ber unga tjejer att skicka lättklädda bilder.


Mailet från användaren lyder på följande sätt:
"Heej! Intresserad av att bli modell?! Har varit lärling hos Bingo i 4 år om du känner till han? och nu ska vi starta ett projekt. Vi börjar med hm, bikbok och gina tricot! men målet är victorias secret! studion ligger i Stockholm, vi står för resa"
Vet du mer?

Vet du mer om vem som kan ligga bakom fejkprofilen?

Kontakta oss på tips@nyheter24.se

Under onsdagsmorgonen har flickfotografen och Mooregrundaren Bingo Rimér gått ut med flertalet varningar på både Instagram, Facebook och sin blogg.

Varningen handlar om en Facebookanvändare vid namn "Johan Svensson" som mailar unga kvinnor och utger sig för att vara fotoassistent till Bingo. Han frågar kvinnorna om de vill bli modeller och uppmanar dem att skicka lättklädda bilder. 

Nyheter24 kontaktade Bingo Rimér för att se om han visste mer om gärningsmannen.

– Jag har under en längre tid blivit kontaktad av tjejer som frågar mig om det här är en seriös kille som har arbetat för mig. Jag har försökt att kolla upp honom men jag har inte direkt haft tid att bedriva något slags detektivarbete, berättar Bingo.

"Det är absolut inte första gången"

Bingo berättar att han värnar om de unga kvinnorna och att han hoppas på att ingen hittills fallit i fällan.

– Varningarna jag publicerat handlar främst om att skydda tjejer från oseriösa typer. Han är ju bara ute efter att få tjejerna att skicka lättklädda bilder. Det är väldigt obehagligt att en sån person försöker att bli sammankopplad bli mig. Det är absolut inte första gången det händer och jag har verkligen noll tolerans när det gäller denna typ av saker.

Använder sig av stulen bild

Under tiden vi pratar får Bingo ett mail av en ung kvinna som känner personen på användarens profilbild.

"Hallå! Jag följer dej på instagram! Bilden du la upp nyss på en kille som kallar sig Johan Svensson, är en stulen bild. Jag känner systern till killen på bilden mycket väl, och dom heter Niklasson i efternamn. Har meddelat detta till killen i fråga nu. Bara så att det kommer fram. Min sambo har vart med om liknande fast någon använder hans bilder på badoo och klubb6.. Läskigt sånt där men svårt att stoppa. Hoppas ni får stopp på den skyldige"

Den unga mannen på användarens bild är alltså stulen och inte den personen utger sig för att vara.

"Prio ett är att varna så många som möjligt"

Bingo berättar att han redan från början misstänkte att det handlade om en fejkprofil.

– Detta är ju ett nättroll som antagligen inte ens heter Johan och som antagligen inte ens ser ut sådär. Min förhoppning är att någon i hans omgivning sätter dit honom. Drömkortet är ju att människor engagerar sig så. Sen är prio ett att varna så många som möjligt nu. Sen får vi se.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

3 timmar sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.