1 av 2
2 av 2
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Schulman om fadderbarnskämtet: "Jag spyr på korrekta hatar-bananer"

Medieprofilen Calle Schulman skämtade om att köpa fadderbarn.


På Instagram har medieprofilen Calle Schulman över 50 000 följare. Oftast bjuder Schulman på gulliga barnbilder eller selfies. Men under tisdagen lade han upp ett inlägg som fick vissa att höja på ögonbrynen.

Schulman berättade att en av hans vänner erbjudit en bekant 5 000 kronor för att "köpa" dennes fadderbarn, en 6-årig pojke från Uganda – enbart för att pojken har samma namn som Calles vän.



Schulman tog senare bort bilden, och i en kommentar till en följare förklarar Schulman att anledningen till att han tog bort bilden var för att inte utsätta sin kompis för "knasputtar som inte fattar ett skämt".


När Nyheter24:s reporter Jenny Carlsson ber Schulman kommentera Instagraminlägget förklarar han att han har tröttnat på "korrekta hatar-bananer".

"Jag spyr på dem"

– Jag är uppriktigt ledsen för att jag sårat NN (fadderbarnets namn). Även om han såklart inte vet vad det handlar om. Jag är däremot inte ett dugg ledsen för de korrekta hatar-bananerna som är ute hela dagarna och letar efter saker att rasa mot. Jag spyr på dem, säger Schulman till Nyheter24.

Är du förvånad över att många reagerade på ditt skämt?

– Jag har själv ett väldigt stort engagemang i frågor runt välgörenhet och kanske blev jag för familjär med frågan. Men till de som kallar mig kolonial – skaffa er andra idoler på Instagram. Jag skojar mycket. Och om ni inte fattar detta fattar ni inget annat av det jag skriver heller.

Förstår du de som blir upprörda över skämtet?

– Min respekt för pissbjörnarna som missförstår saker med flit för att ta poänger är noll. Jag kommer fortsätta skämta precis hur mycket jag vill.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Calle?
Tack för din röst!