Förra måndagen berättade Anton Ewald i TV4:s Nyhetsmorgon att han har tagit kokain och rökt marijuana.
1 av 3
Förra måndagen berättade Anton Ewald i TV4:s Nyhetsmorgon att han har tagit kokain och rökt marijuana. - Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Han hade även spår av morfin i sin urin.
2 av 3
Han hade även spår av morfin i sin urin. - Foto: FREDRIK PERSSON / TT
Anton Ewald tror att någon kanske försökt droga honom på krogen.
3 av 3
Anton Ewald tror att någon kanske försökt droga honom på krogen. - Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund

Anton Ewald hade morfin i kroppen – tror att han blev drogad

Nu framkommer nya uppgifter kring Anton Ewalds knarkskandal.


Det var för lite mer än en vecka sedan som schlagerstjärnan Anton Ewald, 21, berättade att han tagit kokain och rökt marijuana.

– Jag skulle in i studion och vara kreativ och körde i mig både kokain och marijuana, berättade Ewald i TV4:s Nyhetsmorgon.

En granne ringde polisen efter att det hade spelats hög musik i studion. Ewald visiterades, fick lämna kissprov och blev förhörd.

– Det var otroligt förnedrande. Jag skäms över det som hände och jag ångrar mig, berättade Ewald vidare i Nyhetsmorgon i TV4. För en vecka sedan fick Ewald sin dom – han döms till 30 dagsböter, 5 700 kronor, för ringa narkotikabrott, skrev Aftonbladet då.

Anton Ewald talade ut i TV4:s Nyhetsmorgon. Bildkälla: TV4.

Vet inte varifrån kokainet kommer

Var Ewald hade fått tag i kokainet hade Ewald själv ingen aning om. Tidningen Expressen har tagit del av polisförhöret med stjärnan.

"Ewald vet inte varifrån han fått narkotikan. Han kan inte svara på frågor rörande vem eller varifrån han fått det", står det i förhöret.

Morfin i urinen

En annan detalj som är lite skum och som avslöjas av Expressen är att Ewald även hade spår av morfin i sitt urin. Enligt förhöret så säger Ewald själv att han inte tagit morfin, och Ewalds egna teori tycks vara att någon har försökt droga honom-

"Han säger att det skulle kanske kunna vara så att någon försökt droga honom på krogen och frågar om det är vanligt", står det i förhöret, skriver Expressen.

Anton Ewald berättar i Nyhetsmorgon om att han tagit kokain och rökt marijuana:

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

Carina Burman får Bonnier-stipendium

Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".

Sofia Jannok kan få novellpris

En Augustpristagare och en känd artist döljer sig bland årets nominerade till Sveriges Radios novellpris. Ia Genberg och Sofia Jannok är två av de fem författare som konkurrerar om priset.

De får Dynamostipendiet

Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

2 timmar sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

3 timmar sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.