Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
2094
reaktioner idag

Senast

Henrik Schyfferts blodiga jaktbild upprör – nu försvarar han sig

Henrik Schyffert försvarar den blodiga jaktbilden. – Ni som äter kött men ändå tycker att det är fel att skjuta djur har tyvärr helt fel, skriver han idag.

Nu försvarar sig komikern.

Det var den här bilden som satte igång debatten.

Under gårdagen bjöd stjärnkomikern Henrik Schyffert sina Facebook-följare på en bild där han visade resultatet efter en fyra timmars lång jakt. Många rasade över den blodiga bilden på den döda hjorten och tyckte att det var "makabert".

LÄS MER
Anonymous varning till stjärnan efter jaktresa: Han har en fetisch...


"Usch"


– Måste vara jobbigt att behöva frysa medan man väntar på att få döda oskyldiga djur... Usch, kommenterar en kvinna.

Andra var av annan mening och tyckte inte att jaktbilden var provocerande.

– Är ju både ekologiskt och närproducerat så vad gnäller folk om?? Jisses vissa är aldrig nöjda!, kommenterade en annan.

LÄS MER
Djurens Rätt: "Nu dör 100 000 älgar – för nöjes skull"
"Ni har tyvärr helt fel"

Under förmiddagen gick Schyffert ut och försvarade bilden – men gjorde också tydligt att han har full förståelse för att folk blir upprörda.

– Alla ni andra, som äter kött (ja, kalkon och kyckling är också kött) men ändå tycker att det är fel att skjuta djur, om ni på riktigt tycker att industriel köttproduktion är vettigare än att skjuta en hjort en gång i halvåret och laga mat på till barnen hemma? Ni har tyvärr helt fel, skriver han bland annat.

Läs inlägget i sin helhet:

LÄS MER
Jägareförbundet: "Djur och natur gynnas av jakten"

Håller du med Henrik Schyffert?

Trendar play

KOMMENTARER
Innan du kommenterar: läs våra regler