Gina Dirawi leder Melodifestivalen för tredje gången.
1 av 4
Gina Dirawi leder Melodifestivalen för tredje gången. - Foto: Stella Pictures / Roger Tillberg
Det gör henne historisk.
2 av 4
Det gör henne historisk. - Foto: Roger Tillberg
Gina har vunnit TV-priset Kristallen för bästa kvinnliga programledare både år 2012 och 2013.
3 av 4
Gina har vunnit TV-priset Kristallen för bästa kvinnliga programledare både år 2012 och 2013. - Foto: Stella Pictures / Sigge Klemetz
Gina Dirawi.
4 av 4
Gina Dirawi. - Foto: Andreas L Eriksson / Andreas L Eriksson

Gina Dirawi: Folk kommer tycka att jag låter kaxig – men så här är det...

Gina Dirawi har fått utstå mycket hat och hot – och hon har fått nog.


På lördag ser vi Gina Dirawi, 25, leda Melodifestivalen för tredje gången. Något som gör henne historisk. I julas såg vi dessutom Gina som julvärd i SVT och hon har kammat hem flera prestigepriser för sitt jobb som programledare.

– I svensk tv har ingen någonsin i historien gjort det jag har gjort vid min ålder. Ingen har vunnit så många priser, ingen har gjort de största programmen vid min ålder. Jag trodde nånstans när jag växte upp att ja, man blir utsatt för rasism och dittan och dattan, men om man bevisar sig duktig så kommer folk inte bry sig längre, säger Gina till Aftonbladet.

I intervjun berättar Gina att det ändå blev så. Hon berättar att hennes religion diskuterades, och hon har tidigare talat ut om det hat och hot hon har utsätts för. Och hon har tröttnat på att bli förminskad.

– Folk kommer ju tycka att jag låter kaxig. Men det är så här det är, jag tänker inte be om ursäkt för det. Sluta försöka förminska mig. Som tidningar som försökt göra mig till ... du vet, vissa skriver som att jag är ett slags mångfaldsprojekt. Driver ni med mig? Det är så ovärdiga diskussioner, säger Gina till Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

1 timme sedan

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

2 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

idag 11:51
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

idag 11:45
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.