16-åriga Youtubestjärnan Daniel H utsattes för grooming

Youtubern Daniel H fick meddelanden från 45-åriga män som skrev att de ville ta hans oskuld eller "leka med honom tillsammans med en kompis".


Youtubern Daniel H är bara 16 år gammal och driver en Youtubekanal med över 100 000 prenumeranter. Daniel är veckans gäst i podden Regnbågsliv där programledarna Anton Johansson och Thobias Thorwid är paret som varje vecka träffar kända HBTQ-profiler.

I veckans avsnitt berättar Daniel att han har blivit utsatt för grooming, där vuxna människor tar kontakt med barn i ett sexuellt syfte.

"Åh, jag kan ta din oskuld"

– Att vissa män skriver till mig har hänt. Och då snackar vi mycket äldre. Jag tycker att det är jätteäckligt. Jag blir bara äcklad. Jag kan inte förstå hur folk som är yngre än mig också får det, säger Daniel.

På frågan vad gubbarna skriver till Daniel svarar han:

– De skriver allt möjligt typ "aaah du är så snygg". Det är inte så att man tar det som en kommentar när personen är 45 år, du behöver verkligen inte säga det till mig. Sen har det varit grövre också. Typ såna som skriver "åh jag kan ta din oskuld" och "jag kan ta pendeln till dig". Jag har fått mejl där det står "Hej, jag och min kompis skulle vilja leka med dig".

Han har fått både nakenbilder och filmer skickade till sig.

Utgav sig för att vara 12 år gammal – fick sexförslag från äldre män

Programledaren Anton berättar senare i programmet om sitt sociala experiment där han skapat en fejkad profil på dejtingappen Qruiser.

Man måste vara 15 år för att få vara med, men han döpte profilen så att det verkar som att personen bakom kontot är född år 20014, det vill säga 12-13 år gammal. Och meddelanden från äldre män rasade in.

– På en dag fick vi över 50 meddelanden från äldre män där nästan alla var av sexuell karaktär. Många skriver att de fantiserar om minderåriga och försöker övertala den unge pojken att träffas. Jag är chockad och bestört av alla meddelanden. Jag tror att HBTQ-barn är extra utsatta då de kanske inte vågar larma till omgivningen ifall de är inte kommit ut med sin sexualitet, säger Anton i podden.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

1 timme sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

2 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

3 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.