Nenads vidriga beteende i Ex On The Beach borde visas upp i våra skolor

Nyheter24:s Gabriella Bark diskuterar tjatsex, härskarteknik, svartsjuka och Ex On The Beach-deltagaren Nenad. Hon menar att programmet visar upp sidor som unga tjejer måste börja se som varningstecken.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

En kvinnlig deltagare och en manlig deltagare ligger framför kamerorna och pussas i en säng. Deltagarna heter Elin och Nenad och de medverkar i skandalsåpan Ex On The Beach.

Allt är frid och fröjd fram tills att hon viskar att hon inte länge känner för att ha sex.

Nenad flippar ur. Han blir ilsken. Och han skriker "VARFÖR?!?!??" Inte en gång, utan flera gånger. Han sparkar sedan täcket aggressivt mot Elin och somnar förbannad.

Det som just visades upp för hundratusentals tittare under bästa sändningstid var inte bara ett beteende som fick mig att spy upp tarmarna. Det var ren och skär våldtäktskultur.

Det sjuka är att jag såg de här äckliga tendenserna hos Nenad redan från början. Han har ett SJUKT kontrollbehov, är svartsjuk, kör med härskarteknik och är extremt slajmig på ett sätt som visar sig i form av tafsande och nafsande utan någon känsla för om tjejen vill eller inte.

På grund av att jag snabbt kan upptäcka dessa signaler hos killar har jag aldrig behövt exponeras för killar som Nenad på nära håll.

Men tyvärr är inte alla tjejer så.

Att visa upp det här under bästa sändningstid är det bästa Kanal 5 har gjort. Vi borde hylla hela jävla Ex On The Beach-produktionen för att de inte klippt bort det här. Varför? Jo, för att det fortfarande finns folk som förnekar att detta beteende ens existerar hos unga killar i dag. Och över hela Sverige finns unga tjejer som går med på saker de absolut inte vill göra.

Det ni kallar smörja är utbildnings-TV på hög nivå och enligt mig borde det seriöst vara en del av undervisningen. Slå på skiten, visa upp tjatsexet och härskartekniken, knäpp av, sätt er i en ring och prata om det här.

Peppa tjejer till att absolut inte göra någonting de inte vill samt polisanmäla. Och FRAMFÖRALLT – lär killarna att det de gör inte är långt ifrån våldtäkt och ABSOLUT INTE OKEJ.

Se klipp från programmet här:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Gabriella?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

2 timmar sedan

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

idag 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

idag 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

idag 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

idag 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

idag 14:56
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?