Matthew Perrys självbiografi rör upp känslor innan den ens kommit ut. Arkivbild.
Matthew Perrys självbiografi rör upp känslor innan den ens kommit ut. Arkivbild. - Foto: TT

Matthew Perry ber om ursäkt för memoarblunder

Skådespelaren Matthew Perrys självbiografi släpps först på tisdag, men "Vänner"-stjärnan har redan tvingats be Keanu Reeves om ursäkt för flera nedsättande kommentarer, skriver Los Angeles Times.


"Friends, lovers and the big terrible thing" innehåller en ingående skildring av Perrys flera decennier långa kamp mot drog- och alkoholberoende. I en passage nämner han flera kollegor och vänner som dött av överdoser och ställer den retoriska frågan: "Varför är det så att originella tänkare som River Phoenix och Heath Ledger dör, men att Keanu Reeves fortfarande finns bland oss?"

Lite senare i boken upprepar han samma fras när han skriver om vännen och SNL-komikern Chris Farleys död i en överdos. "Jag slog ett hål i Jennifer Anistons logevägg när jag fick reda på det, men Keanu Reeves finns fortfarande bland oss”.

Det här har fått "Matrix"-stjärnan Reeves fans att reagera, och under gårdagen kom en ursäkt från Perry:

"Jag är egentligen ett stort fan av Keanu. Jag valde bara ett namn slumpmässigt – mitt misstag. Jag ber om ursäkt, jag borde ha använt mitt eget namn i stället”, säger Perry i ett uttalande som refereras av Hollywood Reporter.

Keanu Reeves har ännu inte kommenterat Matthew Perrys påhopp.

Keanu Reeves har ännu inte kommenterat Matthew Perrys påhopp. Arkivbild.
TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!