Skådespelarna och forna makarna Johnny Depp och Amber Heard har de senaste åren legat i bitter fejd med varandra. Arkivbild.
Skådespelarna och forna makarna Johnny Depp och Amber Heard har de senaste åren legat i bitter fejd med varandra. Arkivbild. - Foto: TT

Amber Heard och Johnny Depp ingår förlikning

Amber Heard har gjort upp med exmaken Johnny Depp och därmed blir det ingen ny rättegång mellan det forna skådespelarparet.


I juni beslutade en jury att Amber Heard skulle betala Johnny Depp 15 miljoner dollar i skadestånd för att ha förtalat honom. Hon överklagade domen, men i och med förlikningen kommer ärendet inte upp i högre instans.

"Efter mycket övervägande har jag fattat det mycket svåra beslutet att ingå en förlikning i det ärekränkningsmål som min före detta make väckte mot mig i Virginia", skriver Amber Heard på Instagram.

Hon säger dock att förlikningen inte ska ses som att hon erkänner skuld.

"Det är viktigt för mig att säga att jag aldrig valde det här. Jag försvarade min sanning och förstörde mitt liv som ett resultat", skriver hon vidare.

Johnny Depp stämde sin exfru på 50 miljoner dollar och anklagade henne för förtal efter att hon i en krönika i Washington Post 2018 beskrev sig själv som "en offentlig person som upplevt övergrepp i hemmet". Heard, som inte nämnde Depps namn i krönikan, stämde därefter Depp på 100 miljoner dollar för att ha kallat henne en lögnare.

Juryn fick ta ställning till båda stämningarna och gav Amber Heard rätt i en av hennes tre åtalspunkter där Johnny Depp dömdes för att ha förtalat sin exfru.

Rättegången väckte stor uppmärksamhet under de sex veckor som den pågick. Paret skilde sig 2017 efter mindre än två års äktenskap.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!