Alexander Abdallah är aktuell med en ny serie på Viaplay tillsammans med Mustafa Al-Mashhadanis. Arkivbild.
Alexander Abdallah är aktuell med en ny serie på Viaplay tillsammans med Mustafa Al-Mashhadanis. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Viaplay storsatsar med nytt familjedrama

Alexander Abdallah, känd från bland annat "Snabba cash" och Mustafa Al-Mashhadanis från "Tunna blå linjen" gör Viaplays nästa seriesatsning "Halva halva".


Serien i sex delar är skriven och regisserad av skådespelarna som själva också har rollfigurer, och kommer att spelas in under sommaren i Stockholm.

"Halva halva" beskrivs som ett karaktärsdrivet familjedrama baserat på verkliga händelser. Familjen Haddads hyreslägenhet ska renoveras och när hyran plötsligt höjs markant har de inte längre råd att bo kvar. Konflikterna i familjen växer och de måste inte bara hitta ett nytt hem, utan också hitta hem till varandra.

"Vi ska äntligen, genom ett inifrånperspektiv, få skildra en komplex och viktig historia som är bortom stereotyper och de extrema bilderna av oss som vi hittills varit vana att se. Vi är väldigt exalterade och glada över förtroendet vi har fått av Viaplay", säger Alexander Abdallah och Mustafa Al-Mashhadani i en gemensam kommentar.

Duon har tidigare gjort kortfilmen "Vi var barn då" tillsammans, som hade premiär på Göteborgs filmfestival förra året.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!