De höga temperaturerna i Europa är en bidragande orsak till att den nu 88-åriga skådespelerskan och djurrättsaktivisten Brigitte Bardot fick andningssvårigheter. Arkivbild.
De höga temperaturerna i Europa är en bidragande orsak till att den nu 88-åriga skådespelerskan och djurrättsaktivisten Brigitte Bardot fick andningssvårigheter. Arkivbild. - Foto: Jacques Brinon/AP/TT

Brigitte Bardot fick andningssvårigheter

Räddningstjänsten kallades till Brigitte Bardots hem i ett varmt Saint Tropez under onsdagen efter att den franska skådespelaren och djurrättsaktivisten fått andningssvårigheter, rapporterar flera franska medier.


— Det var vid niotiden som Brigitte hade svårt att andas. Det var värre än normalt men hon blev inte medvetslös … räddningstjänsten kom och gav henne syrgas och stannade sedan för att övervaka henne ett tag, sade hennes man Bernard d'Ormale till lokaltidningen Var Matin.

Enligt maken är de höga temperaturerna som drar över Europa just nu en bidragande faktor.

Den i dag 88-åriga Brigette Bardot är en av alla tiders mest kända sexsymboler och är fortfarande en ikon inom fransk film, omkring 50 år efter sin pensionering från branschen.

Sedan dess har hon engagerat sig i djuraktivism och har levt ett relativt tillbakadraget liv. Hon uttalade sig tidigare i veckan om skådespelerskan och sångerskan Jane Birkin som avled i helgen, 76 år gammal.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!