De hårt beskurna fikusarna utanför Universal Studios kan inte ge någon skugga åt strejkvakterna.
De hårt beskurna fikusarna utanför Universal Studios kan inte ge någon skugga åt strejkvakterna. - Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Beskurna träd tros vara antistrejkåtgärd

Fikusträden utanför Universal Studios i Los Angeles har hamnat i blickfånget under den pågående strejken bland skådespelare och manusförfattare.


Träden skulle skulle kunna ge strejkvakterna välbehövligt skydd från det kaliforniska solgasset – om det inte vore för att de har beskurits kraftigt. Vissa strejkare och lokala politiker ser åtgärden som riktad mot dem.

— Universal, ta er samman Vi vill inte se något mer av de här grumliga dumheterna, säger Konstantine Anthony, medlem i skådespelarfacket Sag-Aftra samt borgmästare för Demokraterna i närliggande Burbank.

Anthony berättar att hon undersökt om om politikerna i Los Angeles beslutat om beskärning av fikusträden – men utan hitta något.

— Normalt beskär man dem i oktober och exakt samma sorts träd 60 meter därifrån är inte trimmade. Men de erbjuder ingen skugga till strejkvakter, eller hur?, säger hon.

En talesperson för Universal säger dock att beskärningen gjorts utan baktanke och att man nu ska försöka erbjuda skugga åt strejkvakterna på annat sätt.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!