David Ritschard tvingas ställa in i Danmark. Arkivbild.
David Ritschard tvingas ställa in i Danmark. Arkivbild. - Foto: Jessica Gow/TT

David Ritschard ställer in: Tar fullt ansvar

David Ritschard ställer in sina spelningar i Danmark och på Liseberg i Göteborg efter kollapsen i "Allsång på Skansen". "Tyvärr är läget lite mer blues än Duplantis för närvarande", skriver artisten i ett uttalande till TT.


Det var i tisdags kväll som Ritschard fick bäras ut på bår från Sollidenscenen sedan han kollapsat i direktsändningen av "Allsången".

"Enligt farbror doktorn svimma jag återigen av blodtrycksfall och uttorkning, mina värden ser återigen oförskämt goda ut, men jag rekommenderas ändå tas ur bruk åtminstone en vecka eller två", kommenterar Ritschard via sin presskontakt Ebba Lindqvist.

Incidenten väckte debatt om huruvida SVT skulle ha stoppat artisten från att framträda, något som SVT:s vd Hanna Stjärne avfärdade i en kommentar till TT:

— Mycket kan hända i direktsändning och det hanterades väldigt professionellt, sade hon.

David Ritschard tycks själv inte lasta SVT för händelsen.

"Jag är en 34-årig någorlunda vuxen man som bara vill klargöra en sak, det är inte ribban som är för hög, det är jag som varit för låg, men valde att göra allsången ändå och det tar jag fullt ansvar för", skriver han.

David Ritschard skulle ha framträtt på Tønderfestivalen den 25 och 26 augusti och på Liseberg i Göteborg den 1 september. De framträdandena är nu inställda, men artisten räknar med att vara tillbaka på scen igen kort senare.

"Hoppas på revansch på hemmaplan 2 och 3 september Mosebacke", skriver han.

TT
/
/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!