Fyre Festivals grundare Billy McFarland släpptes ur fängelse 2022, efter avtjänat straff för bedrägeri. Nu påstår han att Fyre festival 2 ska bli verklighet. Arkivbild.
Fyre Festivals grundare Billy McFarland släpptes ur fängelse 2022, efter avtjänat straff för bedrägeri. Nu påstår han att Fyre festival 2 ska bli verklighet. Arkivbild. - Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Skandalfestivalens återkomst

Trots att Fyre Festival 2016 urartade i kaos med inställda konserter och en krackelerad infrastruktur så har förhandsbiljetterna sålt slut, rapporterar NME.


Den första Fyre Festival marknadsfördes som en lyxupplevelse på Pablo Escobars privata ö i Bahamas med band som Blink 182 och Migos som dragplåster.

Men det slutade med kaos för de lokala arbetarna och fiasko för de influerare som hoppats på en musikfestival utöver det vanliga. Det fanns ingenstans att bo, ingen mat eller vatten och att inga band skulle spela.

Festivalens grundaren Billy McFarland dömdes för bedrägeri efter festivalen och släpptes från fängelse 2022.

Uppföljaren Fyre Festival 2 har inte utannonserat plats, artister eller datum, men har ändå sålt slut sina första 100 förhandsbiljetter. Åtminstone enligt Billy McFarlands Tik Tok-konto.

Fyre Festival 2 har sålt de första förhandsbiljetterna för 499 dollar (ungefär 5 500 svenska kronor), med biljetter i högre prisklasser – upp till 7 999 dollar (drygt 88 000 kronor) som påstås vara "på väg".

— Det är bara så otroligt att äntligen få stöd för att göra Fyre-drömmen till verklighet och att verkligen dela den med världen, sade McFarland i en intervju med TMZ.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!