En jury i New York dömer skådespelaren Robert De Niros produktionsbolag, inte De Niro personligen, att betala 1,2 miljoner dollar i skadestånd till en tidigare assistent för könsdiskriminering och nedsättande behandling. På bilden anländer skådespelaren till domstolen en av rättegångsdagarna.
En jury i New York dömer skådespelaren Robert De Niros produktionsbolag, inte De Niro personligen, att betala 1,2 miljoner dollar i skadestånd till en tidigare assistent för könsdiskriminering och nedsättande behandling. På bilden anländer skådespelaren till domstolen en av rättegångsdagarna. - Foto: Seth Wenig

Miljonskadestånd för De Niros bolag

Skådespelaren Robert De Niros produktionsbolag ska betala 1,2 miljoner dollar, över 13 miljoner kronor, till en tidigare assistent för könsdiskriminering och illa behandling.


Kvinnan stämde De Niros bolag på 12 miljoner dollar men juryn i domstolen i New York bestämmer beloppet till en tiondel.

Kvinnan slutade våren 2019 och har sedan dess haft rättstvister med stjärnan. Hon anklagar De Niro och hans flickvän för att ha gjort hennes jobb till en mardröm.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!