James Brolins och Barbra Streisands kärlekssaga har gett upphov till en av rockgruppen Aerosmiths största hits. Arkivbild.
James Brolins och Barbra Streisands kärlekssaga har gett upphov till en av rockgruppen Aerosmiths största hits. Arkivbild. - Foto: Nick Ut/AP

Streisands kärlek inspirerade till Aerosmith-hit

Uppslag till bra låtar kan uppstå i de mest oväntade situationer. Aerosmiths hit "I don't want to miss a thing" är exempelvis inspirerad av ett sängkammarsamtal mellan skådespelarparet Barbra Streisand och James Brolin.


I sin memoarbok "My name is Barbra" som släpptes i veckan berättar Streisand att hon låg hemma i sängen med Brolin som sade till henne att han inte ville somna. På frågan varför svarade han: "För jag kommer att sakna dig."

Streisand berättade historien i en intervju med Barbara Walters i ABC-programmet 20/20 år 1997, vilket snappades upp av låtskrivaren Diane Warren. Hon skrev ner citatet och använde det senare i texten till "I don't want to miss a thing", skriver Deadline.

Låten var med i filmen "Armageddon" och fick en Oscarsnominering för bästa originallåt.

"Det var glädjande att se så många människor påverkades av Jims ord. Och kanske inte så konstigt – det gjorde jag också", skriver Streisand och hävdar att det var i det ögonblicket hon visste att hon skulle gifta sig med Brolin.

I dag har de varit gifta sedan 1998 och ses som ett av Hollywoods mest stabila par.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!