- Foto: MIKAEL ANDERSSON / TT & SÖREN ANDERSSON / TT

Gammal idolvinnare gör comeback – i Melodifestivalen

För 13 år sedan vann han "Idol". Nu är Jay Smith tillbaka i rampljuset – i Melodifestivalen, uppger Aftonbladet.


Jay Smith ska vara med i nästa års tävling, med ett bidrag skrivet bland annat av hans syster Maria Smith, enligt Aftonbladets uppgifter. Hon är i vanliga fall en av medlemmarna i popduon Smith & Thell.

Jay Smith, 42, skapade stora rubriker i Idol 2010 när han på vägen till segern i TV4:s tävling inledde en romans med den andra finalisten Minnah Karlsson. Det avslöjades dessutom att han fastnat i ett drogtest, men att TV4 trots det lät honom vara kvar i tävlingen.

Idol 2010. Foto: TT Niklas Larsson/TT

Musikkarriären utanför rampljuset

Sedan segern i "Idol" har Jay Smith fortsatt musikkarriären, men utanför rampljuset. Han har gett ut flera soloalbum och även spelat med flera rockband, däribland Von Benzo och Smash Into Pieces.

På senare år har det dock blivit musik i en annan genre – country – sedan han insett att han inte längre lyssnade lika mycket på rock.

— Till slut så kände jag att antingen fortsätter jag med musik och byter genre eller så hade jag fått lägga ner helt, berättade han i en intervju med Helsingborgs Dagblad för tre år sedan.

Melodifestivalens turné inleds den 3 februari i Malmö. Hela startfältet presenteras den 1 december. Fram tills dess bekräftar SVT inga medieuppgifter om aktuella artister.

TT
/
/
/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!