Buffy Sainte-Marie kallar uppgifterna i dokumentären för traumatiserande och orättvisa. Arkivbild.
Buffy Sainte-Marie kallar uppgifterna i dokumentären för traumatiserande och orättvisa. Arkivbild. - Foto: Arthur Mola/Invision/AP/TT

Sainte-Marie slår tillbaka mot CBC-granskning

Buffy Sainte-Marie slår nu tillbaka mot CBC-programmet "Fifth Estates" granskning av hennes härkomst och menar att påståendena att hon ljugit om sitt ursprung under hela sin 60-åriga karriär bygger på fabricerade bevis.


Det var i början av november som det kanadensiska public service-bolaget ifrågasatte Buffy Sainte-Maries rötter i urfolket Piapot Cree Nation i Saskatchewan-provinsen. Den Oscarsbelönade sångerskan har alltid sagt att hon adopterats till en vit familj i USA.

I ett uttalande som citeras av The Hollywood Reporter hävdar Sainte-Marie att dokumentären innehöll intervjuer med "familjemedlemmar som hon inte känner och ett födelsebevis som hon aldrig har sett förut", samt bygger på uppgifter från hennes bror som hon säger har förgripit sig på henne.

"Det här har varit otroligt traumatiserande för mig och orättvist mot alla inblandade", skriver hon.

Angående födelsebeviset hävdar 82-åriga Sainte-Marie att det var vanligt att födelsebevis för barn från ursprungsbefolkningen "skapades" av västerländska regeringar efter att de adopterats bort.

Buffy Sainte-Marie säger att hon har ett annat födelsebevis än det som presenterats av CBC och att hon använt det "eftersom det är det enda dokumentet hon någonsin har haft".

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!