Kylie Jenner har blivit en symbol för dagens skönhetshets. Men 1600-talsporträttet av Diana Cecil vittnar också om skönhetsnormen. Arkivbild.
Kylie Jenner har blivit en symbol för dagens skönhetshets. Men 1600-talsporträttet av Diana Cecil vittnar också om skönhetsnormen. Arkivbild. - Foto: Evan Agostini/AP/TT

"Kylie-behandling" tas bort från 1600-talstavla

Fylligare läppar – bort. Ett mer attraktivt hårfäste med söta lockar – bort. Ett 1600-talsporträtt som genomgått en så kallad "Kylie Jenner-behandling" har nu blivit av med de förskönande tilläggen, skriver The Guardian.


Porträttet av Diana Cecil (1596–1654), som ansågs vara en av Storbritanniens vackraste kvinnor, har bättrats på efter originalkonstnären Cornelius Johnsons död. Konservatorer som arbetat med målningen upptäckte att Cecils läppar målats över för att se fylligare och mer tilltalande ut samt att håret arbetats om för att hennes panna skulle se mindre ut.

Orealistiska skönhetsideal är inte något nytt, framhåller konservatorerna. Kylie Jenner, halvsyster till Kim Kardashian och en av världens största influerare, är bara en i raden av historiska skönheter vars utseende bättrats på i fotografiska eller målade porträtt.

— Jag hoppas att jag har gjort Diana rättvisa genom att ta bort de här tilläggen för att kunna presentera hennes naturliga ansikte för världen, säger konservatorn Alice Tate-Harte till The Guardian.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!