Känd rappares självmord visade sig vara mord

Efter åtta år har omständigheterna kring den venezuel­anska rapparen Canserberos död klarats upp. En kvinna har erkänt dubbelmordet på artisten och hans producent i en lägenhet i staden Maracay i januari 2015, skriver Billboard.


När Canserbero, eller Tirone José González Orama som han hette, och hans producent Carlos Molnar hittades döda 2015 rubricerade venezuelanska myndigheter händelsen som självmord och mord. Man trodde då att Canserbero först knivhuggit Molnar till döds och sedan kastat sig ut genom fönstret från tionde våningen. Händelsen blev dock omsusad och hypoteserna kring hur det hade gått till var många.

I november i år tog en åklagare upp fallet på nytt, och bara en månad senare erkände María Natalia Améstica, som var gift med Carlos Molnar, och hennes bror Guillermo Améstica morden.

María Natalia Améstica erkände att hon knivhuggit de båda männen och sedan kastat Canserbero ut genom fönstret. Med hjälp av sin bror och mutade tjänstemän från den venezuelanska underrättelsetjänsten, justerades sedan brottsplatsen för att få det att se ut som självmord och mord. I sin bekännelse sade Améstica, som tidigare var Canserberos manager, att hon var upprörd efter en jobbrelaterad dispyt med rapparen.

Canserbero var en centralfigur inom den latinamerikanska rapen. Billboard Latin, Billboard Español och Rolling Stone har utmärkt honom till den bästa och mest inflytelserika spansktalande rapparen genom tiderna. Han var känd för sina mörka låttexter som bland annat behandlade våldet i hemlandet.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!