Rapparen Rakim Mayers, mest känd som Asap Rocky, under den inledande domstolsförhandlingen i november. Arkivbild.
Rapparen Rakim Mayers, mest känd som Asap Rocky, under den inledande domstolsförhandlingen i november. Arkivbild. - Foto: Allison Dinner/AP

ASAP Rocky nekar till att ha skjutit mot vän

Rapparen Asap Rocky framträdde på måndagen i rätten och förklarade sig oskyldig till anklagelserna om att ha hotat och skjutit mot sin tidigare vän och artistkollega Terell Ephron under ett gräl i Hollywood.


35-åringen, som har två barn med sångerskan Rihanna, står inför rätta, bland annat för att ha använt ett halvautomatiskt skjutvapen den 6 november 2021.

Rapparen, vars riktiga namn är Rakim Mayers, greps i april 2022 på en flygplats i Los Angeles efter att ha landat med ett privatplan från Barbados, där han och Rihanna hade varit på semester.

Ephron – även känd som Asap Relli – berättade vid en tidigare domstolsförhandling att han och andra medlemmar i det New York-baserade Asap-rapkollektivet kände att framgången hade gjort Mayers arrogant och att han sagt till honom att han hade "svikit alla".

Mayers ska då ha dragit en pistol mot honom och sagt: "Jag dödar dig nu". Ephron hävdar också att Mayers avlossade ett skott och att kulan snuddade vid hans hand.

Mayers advokat Joe Tacopina sade till reportrar utanför domstolen i Los Angeles att hans klient hoppas att fallet kommer att gå till rättegång i september.

— Han vill få det här överstökat så att han kan gå vidare och njuta av livet tillsammans med sin familj.

2019 dömdes Asap Rocky till ett villkorligt fängelsestraff för misshandel i Sverige efter ett festivaluppträdande i Stockholm. Händelsen fick stor uppmärksamhet även internationellt och fick dåvarande president Trump att engagera sig i fallet.

TT
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!