Pedro Pascal som Mandalorian. Regissören Jon Favreau ska göra en film som bygger på den populära tv-serien. Pressbild.
Pedro Pascal som Mandalorian. Regissören Jon Favreau ska göra en film som bygger på den populära tv-serien. Pressbild. - Foto: Disney+/AP/TT

Mandalorian får egen Star wars-film

Den dynamiska duon Mandalorian och Grogu ska fortsätta sina äventyr från tv-serien även på vita duken. Nu ska det göras en film baserad på den populära Star wars-serien.


Filmen "The Mandalorian & Grogu" ska spelas in i år och regisseras av Jon Favreau, som var med och skapade tv-serien, uppger Lucasfilms. Favreau är mest känd för att regisserat och producerat flera Marvelfilmer, däribland "Iron man".

Titelrollen i "The Mandalorian" på Disney+ spelas av Pedro Pascal, som blev ett stort namn i fjol efter att också ha spelat huvudrollen i HBO Max-serien "The last of us", men det framgår inte om skådespelaren även ska vara med i filmen.

Den fjärde säsongen av Disney+-serien om prisjägaren Din Djarin, som även kallas Mandalorian, och hans mystiska skyddsling Grogu är just nu under produktion.

Efter några kommersiellt mindre lyckade Star wars-filmer på 2010-talet drog Disney i handbromsen för den klassiska filmserien. "The Mandalorian & Grogu" blir därför den första Star wars-filmen som produceras sedan "Star wars: The rise of Skywalker", som kom 2019.

TT
/
HBO
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!