Arnold Schwarzenegger fastnade i tyska tullen med en lyxklocka i bagaget. Nu ifrågasätter hans organisation Tysklands miljöpolitik. Arkivbild.
Arnold Schwarzenegger fastnade i tyska tullen med en lyxklocka i bagaget. Nu ifrågasätter hans organisation Tysklands miljöpolitik. Arkivbild. - Foto: Evan Agostini/AP

Schwarzenegger ifrågasätter tysk miljöpolitik

"Vi hoppas att Tyskland lägger lika mycket energi på att omstrukturera sitt näringsliv för att göra det mer miljövänligt, som de gör på att införa tullar på människors egendom". Så kommenterar Schwarzeneggers klimatinitiativ det faktum att Arnold Schwarzenegger fick tillbringa flera timmar i tullen på Münchens flygplats under onsdagen, rapporterar tyska nyhetsbyrån dpa.


Filmstjärnan hade glömt att tulldeklarera en lyxklocka som han hade i bagaget. Klockan skulle säljas vid en välgörenhetsgala för Schwarzeneggers klimatinitiativ i Kitzbühel. Eftersom den skulle säljas i EU ansåg tyska tullen att Schwarzenegger skulle betala skatt för den dyra klockan. Efter några timmar i tullen, och efter att Schwarzenegger betalat skatt, kunde han resa vidare mot klimatmötet i Kitzbühel – med klockan i bagaget.

Schwarzeneggers klimatinitiativ beskriver händelserna som att Schwarzenegger "samarbetade hela tiden, även om det var en inkompetent utredning, en total komedi full av misstag" och menar att hela händelsen kunde bli en "väldigt rolig polisfilm", enligt dpa.

TT
/
EU
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!