Enligt Spotify ska låten ha strömmats sammanlagt över 2,3 miljoner gånger innan den togs bort. Den ska ha legat på listor även i Danmark, Frankrike och USA. Arkivbild.
Enligt Spotify ska låten ha strömmats sammanlagt över 2,3 miljoner gånger innan den togs bort. Den ska ha legat på listor även i Danmark, Frankrike och USA. Arkivbild. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Spotify tar bort ännu en låt – misstänkt fusk

Fusket med manipulation av strömningssiffror verkar fortsätta.


På fredagen togs ytterligare en låt bort från topplistorna på Spotify. Den aktuella låten, instrumental av okända artister, toppade den svenska topplistan i veckan. Enligt Spotify ska låten ha strömmats sammanlagt över 2,3 miljoner gånger innan den togs bort. Den ska ha legat på listor även i Danmark, Frankrike och USA.

P3 Nyheter rapporterade om den okända listettan redan på torsdagen.

Enligt Dagens nyheter står fem okända artister bakom låten och det ska finnas koppling mellan skivbolaget och Malmös organiserade brottslighet. Artisternas andra låtar har inte i närheten av lika många strömningar som den som nu tagits bort.

"Manipulerade streams är en utmaning för hela branschen och Spotify arbetar aktivt för att hantera problemet. Även om vi inte kommenterar enskilda fall så vidtar vi ett flertal åtgärder om vi upptäcker manipulerade streams", skriver Spotifys talesperson till DN.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!