Karin Karlsson, projektledare i Malmö stad. Arkivbild.
Karin Karlsson, projektledare i Malmö stad. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Avhopp från Eurovisionfest tvingar fram flytt

Efter ett 20-tal avhopp från kringarrangemangen runt Eurovision har Malmö stad behövt tänka om. Den enda musikscenen utan säkerhetskontroll vid ingången slopas, rapporterar Sydsvenskan.


— Vi flyttar in programmet från Eurovision Street till Folkets park. Vi vill skapa ett program som känns roligt i parken och efter avhoppen har vi behövt tänka om, säger Malmö stads projektledare Karin Karlsson till tidningen.

Avhoppen är en följd av kriget i Gaza och Israels medverkan i Eurovision. Artister som beslutat att inte medverka är bland andra Dotter och Titiyo. I helgen hoppade även sångaren Magnus Carlsson, med bakgrund i Barbados och Alcazar, av.

Enligt Malmös kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) finns indikationer på att det förekommer viss press på artister att hoppa av.

På grund av protesterna mot Israels medverkan skärps också säkerhetsarbetet ytterligare, men enligt Karin Karlsson är det inte behovet av säkerhetskontroll som gör att en av scenerna flyttas.

— Det är inte vi som har politiserat Eurovision på det här sättet. Vi ska bara skapa bästa möjliga Eurovision utifrån de förutsättningar som råder och då tycker vi att det här blir en bra lösning, säger hon till tidningen.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!