Anne Hathaway vittnar om ett helt annat klimat i Hollywood när hon försökte slå igenom för 20 år sedan. Arkivbild.
Anne Hathaway vittnar om ett helt annat klimat i Hollywood när hon försökte slå igenom för 20 år sedan. Arkivbild. - Foto: Evan Agostini/Invision/AP/TT

Anne Hathaway: "Behövde hångla med tio killar"

Nu är hon en filmstjärna, men i början av sin karriär kände sig Anne Hathaway utsatt – bland annat fick hon genomgå ett "kemitest" och hångla med flera tänkbara motspelare. Jag tyckte att det var jätteäckligt, säger hon i en intervju.


I intervjun med V Magazine berättar Anne Hathaway att det på 00-talet var helt normalt att be kvinnor provhångla med manliga skådespelare som en del av processen för rollsätta en film.

Hon berättar om hur det gick till vid ett tillfälle.

— Jag fick veta att jag hade fått rollen och att det var tio killar på väg in. "Är det inte spännande att du ska få hångla med alla", fick jag höra. Och jag undrade om det var något fel på mig, för jag tyckte inte alls det var spännande. Jag tyckte det var jätteäckligt, säger Hathaway.

Hon kände sig pressad att ställa upp för att inte få dåligt rykte i Hollywood.

— Jag var så ung och väldigt medveten om hur lätt det är att bli av med allt uppnått om man får stämpeln som "svår att arbeta med", så jag låtsades att det var spännande och fick det överstökat.

Anne Hathaway vill inte skylla händelsen på något speciell utan säger att det var så det fungerade i Hollywood på den tiden.

— Det var helt enkelt en annan tid och nu vet vi bättre, säger hon.

Anne Hathaway fick sitt genombrott i filmen "En prinsessas dagbok", 2001. Drygt tio år senare belönades med en Oscar för insatsen i "Les misérables". Den 2 maj släpps hennes nya film "The idea of you" på Prime Video.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!