Dansbandsstjärnan Olle Jönssons självbiografi är skriven av journalisten Mats Olsson. Pressbild.
Dansbandsstjärnan Olle Jönssons självbiografi är skriven av journalisten Mats Olsson. Pressbild. - Foto: Martin Magntorn/Bokfabriken.

Mats Olsson skriver Olle Jönssons memoarer

Olle Jönsson sammanfattar sitt liv i dansbandsvärlden som frontfigur i Lasse Stefanz. I höst kommer självbiografin "Rösten speglar själen", skriven av journalisten Mats Olsson.


"Jag har länge tänkt att det hade varit roligt att ge ut en bok och berätta om hela mitt liv. Och då har jag samtidigt tänkt att Mats är den som kan få mig att öppna mig. Nu blir det verklighet", säger Olle Jönsson i ett pressmeddelande.

Olle Jönsson gick blott tolv år gammal med i det som skulle bli Lasse Stefanz. Gruppen växte till ett av Sveriges största dansband med "De sista ljuva åren" som kulmen. Duetten med Christina Lindberg låg på 65 veckor på Svensktoppen åren 1989--1990.

Mats Olsson har medverkat i Expressen sedan 1974 och varit både musikjournalist och sportkrönikör. Han har skrivit flera böcker, bland annat "Jag är fotboll" om Zlatan Ibrahimovic från 2018 och ett antal romaner om deckaren Harry Svensson.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!