Joost Klein som representerar Nederländerna med låten “Europapa” under en pressträff med de bidrag som gått vidare till final efter den andra semifinalen.
Joost Klein som representerar Nederländerna med låten “Europapa” under en pressträff med de bidrag som gått vidare till final efter den andra semifinalen. - Foto: Jessica Gow/TT

Nederländernas bidrag stoppas – utreds av polis

Nederländernas sångare Joost Klein stoppas från att delta i fredagens andra genrep i samband med att det har startats en utredning mot honom. Det meddelar Europeiska radio- och tv-unionen, EBU.


Enligt uppgifter till SVT Nyheter ska det ha uppstått en fysisk konfrontation mellan artisten och en fotograf.

— Vi är på plats. Det utreds inom ramen för den resurs vi har lagt på Eurovision. Så vi utreder om det är något som vi ska titta vidare på. I nuläget finns det inte någon brottsmisstanke. Vi måste först prata med de inblandade, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson för polisen i region Syd till TT.

Under fredagens genrep ska Nederländernas uppträdande från den andra semifinalen visas istället. Fredagens genrep bedöms av internationella jurygrupper.

Laura Feskens från Nederländerna är chockerad över nyheten om att EBU utreder en händelse mellan Joost Klein och en fotograf.

Laura Feskens har rest till Malmö från Nederländerna tillsammans med sin familj för att se Joost Klein framföra bidraget ”Europapa”. Nyheten har chockerat henne:

— Jag vet såklart inte vad som har hänt, men jag är ändå förkrossad. Han älskar Eurovision så mycket. Han har drömt om att delta i Eurovision sedan han var liten. Nu var det äntligen hans tur att skina på scen, och sedan händer det här.

Även om Joost Klein tillåts representera Nederländerna i finalen på lördag tror Laura Feskens att han kommer att ställa in sin medverkan.

— Han är holländare och vi är ganska stolta, men jag hoppas såklart att det inte är något allvarligt och att han deltar i finalen. Min dotter som är fyra år har lärt sig hela låten.

TT
/
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!