Tidigare under lördagen meddelade EBU att den nederländske artisten Joost Klein stoppas från Eurovision. Bild från i torsdags.
Tidigare under lördagen meddelade EBU att den nederländske artisten Joost Klein stoppas från Eurovision. Bild från i torsdags. - Foto: Jessica Gow/TT

Nederländskt tv-bolag hoppar av poängutdelning

Det nederländska tv-bolaget Avrotros kommer inte att dela ut den nederländska juryns poäng i Eurovision, skriver bolaget på Instagram.


I uttalandet står det att Avrotros inte längre känner för att dela ut juryns poäng, och att beslutet att inte göra det har tagits i samråd med Nikkie de Jager som skulle ha delat ut Nederländernas poäng i programmet.

Tidigare under lördagen meddelade EBU att den nederländska artisten Joost Klein stoppas från Eurovision.

Finlands fjolårstvåa Käärijä har tidigare meddelat att han hoppar av kvällens Eurovision Song Contest, något han skrev på Instagram.

"Jag har beslutat att inte medverka som talespersonen för den finländska juryn i kvällens Eurovisionfinal. Att ge ut poängen i kväll känns inte bra", skrev han i en story.

Tidigare under lördagen meddelade även den norska artisten Alessandra Mele, som även hon i fjol representerade sitt land i Eurovision, att hon hoppar av som poängutdelare. Mele uppgav att anledningen var den upptrissade stämningen som råder kring tävlingen i år.

Käärijä uppträdde som mellanakt under torsdagens semifinal i Eurovision i Malmö.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!